National

CSM sfatuieste persoanele care au cunostinta despre nereguli la admiterea la INM sa faca sesizari

Publicat: 12 oct. 2015
1

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a transmis luni printru-un comunicat ca oricine are informatii referitoare la posibile nereguli la concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii (INM) poate face o sesizare, toate acestea urmand a fi luate in considerare in cadrul procedurii de analizare a rezultatelor.

”Afirmatiile privind posibilitatea admiterii la INM prin savarsirea unor fapte penale sunt extrem de grave, sens in care toate persoanele care au cunostinta despre eventuale astfel de fapte pot sesiza, in conditiile legii, organele penale competente” arata CSM.

Citeste si Se retrage Livia Stanciu din procesul lui SRS?

Precizairle Consiliului Superior al Magistraturii vin in contextul in informatiilor aparute in presa privind posibile promovari ilegale la examenul de admitere de la INM.

Intregul scandal ar fi fost declansat dupa ce persoane care au obtinut note mari la probele scrise ar fi fost respinse in urma interviului, iar alti candidati care ar fi avut note mai mici la scris ar fi fost admise in urma interviului.

Citeste si Probleme pentru judecatorul Dumitru Paul Dumitrescu. Inspectia Judiciara a dispus

Reprezentantii CSM si INM precizeaza ca admiterea la institut se face cu respectarea principiilor transparentei si egalitatii, exclusiv pe baza de concurs, conform art. 14 alin (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Peste 3.000 de candidati s-au inscris anul acesta la admiterea la Institutul National al Magistraturii, care a scos la concurs 140 de locuri de studiu, dintre care jumatate pentru a ocupa functia de judecator si cealalta jumatate pentru posturi de procuror.
Adauga un comentariu