National

CSM a incuviintat retinerea si arestarea Alinei Bica, fosta sefa DIICOT

Publicat: 01 sept. 2015
1

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat cererea DNA privind retinerea, arestarea preventiva si arestul la domiciliu in cazul Alinei Bica, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in prezent suspendata din functie.

Potrivit unui comunicat al CSM, hotararea Sectiei pentru procurori a Consiliului a fost luata in baza art. 42 alin 2 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare si art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare.

Citeste si Elena Udrea emite un scenariu potrivit caruia Tariceanu ar putea fi arestat

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop au fost retinuti marti, pentru 24 de ore, ei fiind acuzati ca au primit mita de la omul de afaceri Horia Simu. Cei doi vor fi dusi miercuri la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva.

Potrivit Laurei Voicu, avocata Alinei Bica, masura retinerii s-a luat in urma unui denunt facut de fostul consilier Florentin Mihailescu.

Citeste si Barbat retinut pentru santaj. A luat peste 20.000 de euro
Adauga un comentariu