National

CSAT discuta azi despre situatia din Turcia, dar si despre implementarea deciziilor de la Summit-ul NATO

Publicat: 26 iul. 2016
1
Presedintele Klaus Iohannis a convocat  pe 15 iulie, o sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pentru astazi, cu scopul de a analiza deciziile luate la varful Aliantei NordAtlantice la reuniunea de la Varsovia din 8-9 iulie, surse politice indicand ca va fi analizata si situatia din Turcia legata de tentativa de lovitura de stat si masurile luate de guvernul turc dupa aceasta.
Sedinta CSAT inceput astazi, la ora 11 si are loc la Palatul Cotroceni ea fiind condusa de catre presedintele Klaus Iohannis. In cadrul sedintei se va analiza modul de reflectare a mandatului Romaniei in documentele finale ale Summit-ului NATO din 8-9 iulie, de la Varsovia, si se vor stabili masurile actiunile care trebuie intreprinse pentru implementarea deciziilor adoptate. De asemenea, se va discuta si despre ”situatia regionala in urma ultimelor evolutii din Turcia”, au declarat surse oficiale.

Vezi si: Numeroase persoane cu functii importante in stat au ajutat la obtinerea unor despagubiri ilegale
 

”Romania a dovedit ca nu este doar un beneficiar, ci si un furnizor de securitate in regiune si, foarte important, a dovedit ca este un aliat credibil. Obiectivele nostre strategice au vizat reafirmarea unitatii NATO, consolidarea securitatii nationale, descurajarea factorilor de risc existenti si plasarea Romaniei si Marii Negre ca elemente centrale ale securitti NATO. Am atins aceste obiective”, a precizat seful statului.Adauga un comentariu