International

Criza refugiatilor: Ungaria cere Greciei control la frontiere

Publicat: 30 oct. 2015
1

Peter Szijjarto, Ministrul de externe al Ungariei, a cerut in timpul unei vizite in Grecia sa creasca controlul la granitele tarii pentru a a nu lasa Europa “fara aparare” in fata numarului mare imigranti.

Europa trebuie sa-si regaseasca posibilitatea de a-si controla frontierele„, a declarat ministrul ungar.

Ungaria a adus in ultimele saptamani critici impotriva Greciei, pe care a acuzat-o ca nu face nimic pentru a incetini imigrantii care patrund in Europa Centrala si de Est.

Citeste si Criza refugiatilor. Hollande: „Nu trebuie ridicate ziduri sau bariere in interiorul Europei”

Insa, „a spune ca aceste frontiere sunt fara aparare nu inseamna sa critici sau sa denigrezi Grecia”, pentru ca „ii este imposibil sa asigure de una singura”.

„Acesta este un argument pentru ca institutiile europene sa actioneze pentru a plasa forte europene” la frontierele UE, a spus ministrul ungar.

Citeste si Sute de plangeri pentru „inalta tradare”, depuse impotriva Angelei Merkel

Ministrul de externe ungar a reprosat Uniunii Europene ca a intarziat in ciuda apelurilor repetate ale de la Budapesta si Atena „sa se concentreze asupra rutei din Balcani si nu doar asupra celei pe la Marea Mediterana”.

Alexis Tsipras a exclus din nou in fata Parlamentului ca orice respingere a migrantilor sositi pe mare, actiune interzisa de legislatia internationala, dupa ce o serie neagra de naufragii ale unor ambarcatiuni cu imigranti intre Turcia si Grecia s-au soldat cu 56 de morti.

Citeste si Criza imigrantilor. Austria urmeaza exemplul Ungariei si ridica un gard la granita cu Slovenia

Liderul Greciei a criticat Ungaria ca a ales sa „ridice garduri si bariere si sa-si inchida frontierele”, si pe care UE ar trebui, in opinia sa, sa o condamne oficial.
Adauga un comentariu