National

Cristoiu: Ponta trebuie sa-si dea demisia pentru a da sah Bolovanului de la Cotroceni

Publicat: 06 iun. 2015
1

Intr-un articol pe blogul personal, Ion Cristoiu scrie ca el a fost unul dintre primii care, in 2012, a denuntat suspendarea lui Traian Basescu  drept o tentativa de lovitura de stat, nu pentru ca ar fi fost impresionat de persoana presedintelui, ci pentru ca era fidel principiului conform caruia electoratul este singurul care poate schimba o realitate politica de la un moment dat.  Autorii tentativei si propagandistii lor sustin si acum ca totul s-a desfasurat in limitele legii, dar, pentru a putea spune acest lucru, au schimbat legea mai intai.

Pe Victor Ponta, Ion Cristoiu spune ca nu il simpatizeaza deloc, dar nu a mai scris de rau despre el in ultimul timp pentru ca ”a pierdut alegerile in urma Diversiunii puse la cale de Trinomul SRI-DNA- ICCJ” si pentru ca, oricum a mai scris zeci de editoriale si comentarii despre el pana acum.

La fel ca in 2012, Ion Cristoiu denunta si acum o lovitura de stat pentru ca evenimentele petrecute ieri se potrivesc perfect definitiei pe care o da el conceptului de ”lovitura de stat”: ”schimbare prin forta a unei realitati politice de catre Un Grup Organizat”.

”Se vede chiar si din mijlocul Baraganului ca la Cotroceni Sistemul si a atirnat in cui Tabloul de care aveau nevoie pe post de presedinte. Dupa 25 de ani, Sistemul si-a gasit presedintele ideal: Presedintele care da din coada si macane, asemenea unei rate mecanice, atunci cind il intorc Baietii cu cheia. Se vede si din cer, fara binoclu, ca PNL e un amestec de nevolnici dintre fostii liberali si de banditi dintre fostii PDL-isti. Motiunea de cenzura n-avea nici o sansa sa treaca”, scrie Ion Cristoiu.

”In aceste conditii, Binomul SRI-DNA ( chestia cu SRI care nu apare in Comunicatul DNA e o smecherie ieftina, deoarece Codruta Kovesi nu face nici o miscare, nici macar la coafor nu merge, pina nu-i intreaba pe cei de la SRI cum sa se vopseasca) a pus la cale punerea sub invinuire a lui Victor Ponta.

La o simpla lectura, Rechizitoriul pare intocmit de unul care e beat de dimineata pina seara si de aia crede ca si noi, ceilalti, suntem beti de dimineata pina seara. Sa-l acuzi pe Victor Ponta de conflict de interese, pentru ca l-a propus pe Dan Sova ministru ( doar l-a propus) e ca si cum ai acuza-o pe Codruta Kovesi ca s-a amorezat de soferul pus la dispozitie de SPP. Acuzatie cu atit mai sfidatoare cu cit, nu demult, ICCJ, condusa de Tovarasa Livia Stanciu, l-a achitat pe Klaus Iohannis intr-un Dosar in care conflictul de interese se vedea cu ochiul liber”, continua jurnalistul.

In acest caz, conspiratorii s-au bazat pe ”spaima care-i va cuprinde pe parlamentari, pe oamenii politici, pe jurnalisti prin lovitura pe fata, sfidatoare. Daca Victor Ponta nu demisioneaza pina atunci, Guvernul va pica la Motiunea de cenzura. Cu un presedinte atirnat in cui pe post de tablou surizator, Binomul SRI-DNA poate inhata pe oricine odata ce nu s-a dat inapoi de la provocarea unei Crize politice punind sub acuzare un premier in exercitiu”.

Cristoiu mai crede ca toate acestea s-au intamplat abia acum pentru ca scandalul legat de tinerea in arest a Marianei Rarinca degeaba pentru sase luni si cel al afirmatiilor generalului Dumitru Dumbrava luau proportii pe zi ce trece, iar valurile ”acestui tsunami riscau sa dea peste zidurile de cazarma ale Binomului SRI- DNA”.

Punerea sub acuzare a premierului are, prin urmare doua scopuri: sa schimbe configuratia de putere in favoarea SRI si DNA, astfel incat sa nu se mai ceara pedepse in cazul nedreptatii pe care a trait-o Rarinca, si sa fie acoperite mediatic scandalurile in care sunt implicate SRI si DNA.

Ion Cristoiu mai crede ca, desi Victor Ponta este o victima, el trebuie sa demisioneze din mai multe motive: ”ar da sah Bolovanului de la Cotroceni care va trebui sa lase excursiile cu familia in strainatate si sa se apuce de administrarea tarii, ar da electoratului posibilitatea de a vedea cum va jefui tara Gasca lui Vasile Blaga, revenita la cazanul cu jumari al Guvernarii”, si, ”din Opozitie, PSD ar putea prelua in sfirsit steagul politicii de reinstaurare a Statului de Drept demolat de Statul de Drepti”.

Totusi, dincolo de toate acestea, principalul motiv pentru care Ponta ar trebui sa demisioneze este acela ca ”in fata abuzurilor comise de Binomul SRI- DNA a umblat, cum zicea inspirat Crin Antonescu cu fofirlica”. Victor Ponta s-a bucurat de tripla arestare a Elenei Udrea, desi era evident ca era doar o razbunare din partea Binomului SRI-DNA, tot Victor Ponta a fost unul dintre cei care a aplaudat redeschiderea dosarelor lui Basescu si ”haituirea fostului presedinte de catre fostii lingatori ai bocancilor sai” si tot Victor Ponta a fost cel care s-a lepadat de membri PSD vizati de Binom, de la Dragnea la Hrebenciuc.

”Credea ca pisicindu-se pe linga Binom, el o sa scape: Uite ca n-a scapat!”, incheie Ion Cristoiu articolul.
Adauga un comentariu