National

Cristoiu: Ciolos are misiunea asumata de a reface USL-ul si chiar incepe sa ia din prerogativele presedintelui

Publicat: 07 ian. 2016
1

Vizita lui Dacian Ciolos in Germania nu prea si-a avut rostul, asta daca nu cumva premierul si cancelarul german au avut o discutie intre patru ochi pe tema imigrantilor, a sustinut Ion Cristoiu.

”Toata aceasta vizita care s-a discutat numai sub aspectul avionului cu care merge e de o bizarerie completa. Stim din regimul Basescu, in interiorul UE nu prea se fac astfel de vizite ori e Merkel care tot se intalneste cu Hollande. Pe de o parte te intalnesti cu cancelarul la UE, apoi amandoua statele sunt supuse unor reguli ale Uniunii si in interiorul UE vizitele la nivel inalt nu au niciun efect economic pentru ca Merkel poate sa-ti fie si nevasta ca firmele tot vin in functie de interes. Ponta a incercat si merge sa te duci in zonele unde sunt dictatori locali. Ala e fericit ca esti in UE si sigur ca presedintele da ordine firmelor care sunt de stat sa te ajute.

Citeste si Dacian Ciolos: Am decis sa imi pastrez independenta politica si sa nu candidez la

Din punctul acesta de vedere nu-i vad rostul decat daca nu cumva ni se ascunde o alta discutie, care a avut loc intre patru ochi si care sa fi avut legatura cu imigrantii. Era normal sa ni se spuna. Putem presupune ca ar fi avut utilitate daca domnul Ciolos a fost chemat la ordin, ca nu pierde nici Merkel pranzul cu un premier din provincia Europei, pentru a discuta despre imigranti. E singurul ce poate justifica o deplasare. In rest (vizita lui Ciolos in Germania) e numai de imagine, care o adanceste pe cea de la participarea la UE.

Citeste si Victor Ponta, atac dur la Iohannis

Este o actiune ce ma face sa intreb daca Iohannis este totusi linistit pentru ca Ciolos incepe sa ia din prerogativele presedintelui. Vrea sa-i transfere prerogative lui Ciolos? Se confirma ipoteza ca se lucreaza intens la imaginea unui Ciolos ce poate fi presedinte PNL? Oricum se lucreaza intens la imaginea unei personalitati. Ciolos viziteaza gradinite…”, a sustinut jurnalistul.

Citeste si Concluziile lui Dacian Ciolos dupa intalnirea cu Angela Merkel

Acesta s-a referit si la incercarea lui Ciolos de a atrage electoratul fostului USL. ”Ciolos este foarte preocupat de imaginea sa. Pariez ca Ciolos are misiunea asumata de a reface USL-ul, dar cu un PNL partid conducator si condus de Ciolos si cu un PSD, care va avea mari probleme la alegeri si care va fi obligat sa se lipeasca”.
Adauga un comentariu