Sport

Cristian Tudor Popescu nu a putut sa nu comenteze prestatia Simonei Halep

Publicat: 13 aug. 2015
1
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu nu a putut sa nu consemneze revenirea Simonei Halep. Acesta a publicat un editorial pe pagina sa de Facebook in care subliniaza ca Halep n-a lenevit la soare.
 
„4-0, 4-2 si 78 la 52. Acestea sunt cifrele esentiale pentru meciul de debut al Simonei Halep la Toronto impotriva Jelenei Janković. Sarboaica a reusit 4 asi, Simona – niciunul, a facut in schimb 4 duble greseli, Simona – doar 2, iar procentajul de intrare pentru primul serviciu 78%-52%, net in favoarea Simonei. In plus, ea are si 80% puncte castigate pe primul serviciu.
Ce arata toate astea? Ca Simona nu a stat sa leneveasca la soare in intreruperea de o luna, venind cu un prim-serviciu productiv, nu atat puternic si riscant, cat bine plasat si constant, care i-a injectat siguranta in tot ce-a facut pe teren.
Deosebirea fata de precedenta intalnire cu fosta nr. 1 WTA din finala Indian Wells a constat in jocul Simonei. Janković a jucat la fel de prost ca atunci, ofilita parca din primul ghem, nervoasa, vociferand continuu, obraznica in discutia cu antrenorul,principala ei realizare fiind cele vreo 35 de greseli nefortate, cu care te bati singura in fata unei jucatoare de nivelul Halep. Simona, in schimb, a jucat acum mult mai bine, selectiva in lovituri, a stiut cand sa tina mingea in teren si cand sa atace decisiv, nu s-a mai pierdut cu firea in fata „baloanelor” inaltate de Janković la disperare.
M-au bucurat mult reactiile ei la „mingea meciului”, incheiata cu un duel de voleuri si demivoleuri la fileu, „zona interzisa” pentru Simona – acum, nu i-a mai fost frica.
Iar Canada e din nou pamant romanesc. Grupul puternic de suporteri cu tricolorul pe piept te face sa-ti creasca inima. Poate ar merita ca Simona sa le zica si doua vorbe pe romaneste in interviul de dupa meci.
Semne bune, carevasazica. E nevoie de asa ceva, caci obstacolele posibile in continuare se numesc Kerber, Radwańska, Alizé Cornet, Azarenka sau Kvitová…”,conchide CTP.Comentarii
  • Frumoos din partea lui. Dacă s-a hazardat în aprecieri exagerate va avea, nu peste multe partide, să retracteze.Cred și eu că Halep nu a stat degeaba până la Toronto, doar are tot interesul să mai încaseze niște bănuți cât mai este tânără…

Adauga un comentariu