National

Cristian Tudor Popescu, IPOTEZA BOMBA despre demisia lui MRU de la sefia SIE

Publicat: 26 sept. 2016
1

Demisia din fruntea SIE a lui Mihai Razvan Ungureanu a fost bomba zilei. Dupa un conflict mai vechi avut cu cei de la DNA, MRU si-a prezentat azi demisia si seful statului, Klaus Iohannis i-a aprobat-o. Dar care este adevaratul motiv al acestei renuntari? Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus totul. MRU ar fi fost obligat sa faca pasul inapoi.

„Cred ca istoricul MRU s-a hotarat sa se dedice muncii de cercetare, activitate la catedra, la universitate, s-a saturat de politica si vrea sa revina, fiind un istoric inzestrat, la activitatea de baza. Mai fac si eu glume. Ati crezut? Dupa 12 ani in care acest domn se afla in diverse functii, din 1988, de cand era secretar in MAE, si in 1989, domnul Mihai Razvan Ungureanu are functii tot timpul. Era o persoana foarte potrivita pentru vechiul sistem. Ar fi avansat in mecanismul regimului comunist. A venit revolutia, a fost nevoit sa isi schimbe directia. Avand o foarte mare sete de functii, fiind si dotat, fiind si o persoana bine instruita, a reusit sa acceada in aceste functii.

Acum faptul ca si-a dat demisia nu poate avea decat doua explicatii: fie vizeaza o candidatura politica in aceste alegeri, urmarind o functie fie legislativa fie executiva, fie l-a avut cineva cu ceva la mana. Domnul Ungureanu nu si-ar fi dat demisia decat daca era presat cu ceva suficient de puternic, chiar daca domnul Iohannis il voia plecat de acolo, nu putea sa il demita decat daca erau ceva neregularitati acolo la Servicii. Daca nu era presat cu ceva nu ar fi plecat din aceasta functie”, a spus jurnalistul.

Si asta nu e tot. CTP crede ca nu e obligatoriu ca MRU sau Klaus Iohannis sa faca publice motivele acestei demisii. „Opinia publica nu are dreptul sa stie motivele unui gest personal unilateral. Daca domnul Ungureanu nu vrea sa faca nicio declaratie are dreptul. Nici presedintele. E vorba de SIE. N-are de ce, pentru ca daca era nemultumit il demitea. Domnul presedinte nu are altceva de facut decat sa accepte demisia. Domnul Ungureanu si-a dat demisia si cu asta basta. Nu cred ca domnul Ungureanu s-a dus acum sa mediteze in linistea bibliotecii universitare. Va mai avea, dupa parerea mea, functii. Sa nu uitam ca are sub 50 de ani. Declaratiile doamnei Alina Gorghiu, chiar daca anunta o explozie atomica in nordul Moldovei, sunt cu greu relevante. Chiar si asta. Pai poate sa se intoarca in politica cata vreme nu exista o lege in directia asta. Pai domnul Ungureanu a facut naveta. V-ar mira acum sa apara candidat de PRIM MINISTRU intr-o combinatie?”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.
Adauga un comentariu