National

Cristian Tudor Popescu cere interzicerea difuzarii atentatelor in presa

Publicat: 26 iul. 2016
1

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu scoate la iveala motivele atacurilor teroriste. Ce vor de fapt sa demonstreze atacatorii?

Cristian Tudor Popescu a declarat ca presa ar trebui sa nu mai dea numele teroristilor sau al ucigasilor care comit diverse atacuri deoarece acesta este si scopul lor, respectiv sa fie „eroi”. De asemenea, jurnalistul a atras atentia ca ne confruntam cu o „islamizare a dementei criminale” explicand ca cei care au comis atacuri armate in ultimele zile in Germania, SUA, Japonia, Franta nu sunt neaparat afiliati unei organizatii teroriste ci sunt persoane cu probleme psihice grave. Cristian Tudor Popescu s-a referit si la incidentul din Bacau de luni seara, cand un tanar de 21 de ani a deschis focul pe cand se afla la plimbare cu masina, pentru a explica ca cei care vor sa comita acum atacuri sunt „inspirati” de mediatizarea acestui fenomen.

„As incepe nu cu ceea ce s-a intamplat in Franta sau Germania ci cu ce s-a intamplat la Bacau aseara, unde un individ de 21 de ani a tras trei focuri de arma plimbandu-se cu masina fiindca putea. Avea o arma obtinuta ilegal si a simtit nevoia acum sa traga. Nu a omorat pe nimeni de data asta. De ce a simtit acest individ nevoia sa faca asta tocmai acum? Pentru ca acum bate acest vant de nebunie, se raspandeste aceasta ciuma psihica prin intermediul retelelor de socializare si al televiziunii. In stirea data de Digi24 nu este precizat numele respectivului individ. Acesta este un lucru foarte bun. Daca ati facut asta in mod deliberat este foarte bine, pentru ca dupa parerea mea aceasta este metoda cea mai eficienta de descurajare a acestor indivizi care intra in rezonanta pe toata planeta. In Japonia s-au grabit sa asigure autoritatile ca atacatorul nu are de-a face cu organizatia ISIS. De unde stiu? Trebuie sa fie membru ISIS? Cu siguranta este in contact cu retelele de socializare si traieste in aceasta atmosfera virulenta pe care a initiat-o si a dezvoltat-o Stat Islamic. Nu trebuie sa fii membru ISIS ca sa ucizi oameni acum. Vehiculul pentru acest val ucigas este internetul, nu este islamul”, a spus jurnalistul la Digi 24.

Cristian Tudor Popescu a precizat ca cei care initiaza astfel de atacuri vor sa ajunga „eroi pe internet” si a explicat ca islamul este doar un „pretext” pentru ei. De asemenea, de multe ori, acesti agresori au probleme psihice, a atras atentia jurnalistul. „Printre insii care se revendica de la ISIS, eu nu am vazut printre ei niste talibani ai islamului, niste insi austeri care traiesc dupa toate rigorile islamului, nici vorba, sunt insi dezaxati, au de-a face cu drogurile cu alcoolul, nu tin regulile de comportare ale islamului. Islamul este un pretext. Insii care l-au omorat pe preotul din Normandia s-au filmat. Ce vor cu asta? Vor sa ajunga acolo de unde au venit, adica pe internet. Acolo e obiectivul final al fiecaruia dintre acesti ucigasi- in transferarea pe internet a acestor imagini. Ar trebuie sa se opreasca de toate televiziunile, radiourile, site-urile din difuzarea stirii ca atentatul a fost revendicat de DAESH. In felul acesta nu se face decat un serviciu acestei organizatii, care castiga in capital de a instiga de la distanta. Cine a comis atentatul? Nu stim. Mass-media nu trebuie sa mai fie vehicul pentru eroizarea acestor ucigasi. Sunt oameni care sunt pierduti in alienarea urbana occidentla, au impresia nu numai ca nu traiesc, ca nu exista, ci ca nici nu au existat vreodata, ca daca vor muri in conditia lor de persoane umile, sterse, necunoscute nu va ramane nimic din ei. Scopul acestor crime este internetul si mass-media. Nu e vorba de cenzura. E vorba si de terorism si de islamism dar si de multa prostie”, a spus jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu s-a declarat neincrezator ca mass-media din Romania s-ar putea intelege pentru a boicota organizatiile teroriste. „Din experienta mea la Clubul Roman de Presa o astfel de conventie care l-a privit pe domnul Becali a tinut o saptamana. Am reusit atunci sa ii conving pe sefii marilor televiziuni si ziare sa incheiem aceasta intelegere prin care zicerile domnului Becali sa nu mai fie difuzate. E, a tinut o saptamana, dupa care a fost incalcata de televiziunea publica prima data si apoi de celelalte. La capat este publicul. Publicul care doreste sa vada vioenta asta, sa vada crime, morti, indiferent ca ei sunt produselor atentatelor ISIS sau al unor psihopati independenti. Ar trebui sa existe o decizie responsabila, nu stiu daca este posibil acest lucru acum in Romania. Ar fi cea mai eficienta metoda. Pentru ca cvasi-anonimatul este dusmanul cel mai mare al terorismului si al asasinatului, e vorba de insi care pur si simplu omoara. E o islamizare a dementei criminale, nu invers. Nu e vorba de islam ci de islamizarea unei tendinte care se manifesta acum pe tot globul, uitati-va si in Statele Unite. Putina lume a vorbit de atentatul de la Kabul. Avem din nou aceasta nedreptate mediatica. Au murit 84 de oameni. Intereseaza mult mai putin afgani morti decat un singur german ucis intr-o clinica de stomatologie”, a concluzionat jurnalistul pentru sursa citata.
Adauga un comentariu