National

Cristian Sima a oferit DNA toata arhiva sa de broker, dar procurorii nu l-au contactat niciodata

Publicat: 29 aug. 2016
1

Cristian Sima, brokerul fugar, a declarat ca el a vrut sa ofere DNA toata arhiva celor 15 ani de brokeraj cu numele si conturile bancare ale clientilor, dar nu a primit niciun raspuns de la procurori.

„Eu m-am oferit in 2013, prin avocatul meu Doru Costea la DNA, sa dau toate arhiva, sa o predau si sa si ii ajut sa o inteleaga, ca e foarte greu sa intelegi o arhiva care are conturi cifrate. Multe din conturi i-am ajutat eu sa le deschida in Elvetia de exemplu. DNA initial mi-a dat un raspuns sa o depun la registratura, iar noi am ras ca era vorba de doua dube” a dezvaluit Cristian Sima.

„Banuiesc ca pot sa afle multe lucruri, mai ales la ce anchete se vehiculeaza prin presa si pot sa ii ajut eu. Deci trebuie sa intelegeti un lucru. In arhiva asta, interesant nu e ca Orest Robciuc imi transfere intr-un cont in Elvetia 500.000 sau Gabi Marin si eu ma joc la bursa ti ii pierd sau ii castig. Important e ca acele conturi, de unde vin acesti bani, pot fi identificate ca sunt toate cifrate cu aceste personaje. Iar acolo, pe acele conturi, daca DNA vrea sa ancheteze va gasi o retea imensa plus va gasi o gramada de bani pentru ca pe acolo treceau spagile” a precizat fostul broker.

„In 2014 s-a dus domnul Doru Costea la DNA, a avut o discutie cu un procuror care a spus clar ca e foarte interesat de aceasta arhiva si ca vom fi contactati. Nu am fost contactati niciodata. In schimb a doua zi dupa ce v-am spus ca vin la dumneavoastra la emisiune, respectiv joi dimineata, avocatul meu a primit un telefon si luni se va duce la DNA sa discute problema arhivei” a afirmat Sima despre evolusia cererii sale.

„Nu avut timp, nu au avut oameni care sa priceapa sau pur si simplu nu au vrut sa gaseasca si lucruri care ar compromite persoane mult mai importante decat cativa politicieni si oameni de afaceri” a precizat brokerul intrebat de ce nu a preluat DNA arhiva.

„Pot lua aceasta arhiva si pot folosi nimic din ea la un moment dat daca nu se duc pe fir si ancheteaza mai departe” a completat Cristian Sima.

Cristian Sima, despre refuzul DNA de a prelua arhiva sa din perioada de broker: „nu au vrut sa gaseasca si lucruri care ar compromite persoane mult mai importante decat cativa politicieni si oameni de afaceri”
Adauga un comentariu