Sport

Cristian Cristea, arestat pentru meciuri trucate

Publicat: 19 sept. 2013
1

Cristian Cristea a fost arestat de catre autoritatile australiene, fiind suspectat ca ar fi participat in aranjarea unor meciuri pentru pariuri. Ulterior, romanul a fost eliberat.

Un roman este in mijlocul celui mai mare scandal de meciuri trucate din istoria fotbalului din Australia! Cristian Cristea, un atacant care in tara a evoluat  pentru FCM Targu Mures, FC Snagov si Viitorul Constanta, a fost retinut zilele trecute de catre autoritatile australiene care investigheaza mai multe meciuri banuite ca ar fi fost aranjate pentru pariuri.

Alaturi de fotbalistul roman, alti sapte jucatori de la divizionara secunda Southern Stars, precum si antrenorul echipei, Zaya Younan, au fost arestati. Politia din „tara cangurilor“ a fost alertata in privinta partidelor suspecte de catre Sportradar, o agentie de monitorizare a pariurilor, dar si de stilul de viata al fotbalistilor. Recent, mai multi dintre acestia au postat pe conturile de facebook poze dintr-o vacanta de vis in Bali. Asta in conditiile in care salariile din esalonul secund din Australia nu depasesc 3.500 de euro pe luna.

Eliberat dupa audieri

Dupa ce a fost audiat de catre anchetatori, fotbalistul roman a fost eliberat si nu a fost instiintat ca ar mai face obiectul anchetei. Nu acelasi lucru se poate spune insa despre alti patru colegi ai sai care au ramas, alaturi de tehnicianul formatiei Southern Stars, in arest.

Autoritatile cred ca acesti fotbalisti au fost adusi special in Australia pentru a participa  la trucarea meciurilor pentru pariuri. Mai mult, acestia sunt banuiti ca ar face parte dintr-un grup controlat de cunoscutul aranjor din Singapore, Raj Perumal. Acesta este in momentul de fata arestat in Ungaria, dupa ce a mai petrecut alti doi ani de detentie in Finlanda. El este acuzat ca ar fi trucat mai multe meciuri din campionatele celor doua tari.

Singurul roman anchetat pana acum intr-o speta similara este Laurentiu Reghecampf. In 2005, antrenorului stelist i-a fost perchezitionata casa si a fost tinut ore bune la audieri de catre autoritatile din Germania. Reghecampf a fost declarat ulterior nevinovat.
Sursa: prosport.ro
Adauga un comentariu