National

Cristian Cioaca, trimis in judecata pentru uciderea Elodiei

Publicat: 30 ian. 2013
1

Politistul Cristian Cioaca a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului instantei supreme pentru omor calificat si profanare de morminte, dupa mai bine de cinci ani de la disparitia sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dosarul urmand sa fie judecat de magistratii Tribunalului Arges. Procurorii arata in rechizitoriu felul in care ar fi decurs crima.
Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au finalizat cercetarile in „cauza Elodia” si au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Constantin Cristian Cioaca, pentru savarsirea infractiunilor de omor calificat si profanare de morminte, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Public remis, miercuri, agentiei MEDIAFAX. Dosarul va fi judecat de magistratii Tribunalului Arges.
Procurorii arata in rechizitoriu ca in noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relatii conflictuale preexistente legate de un iminent divort generat de presupusele relatii extraconjugale ale sotilor, in timp ce se aflau in dormitorul matrimonial, discutiile au degenerat, context in care inculpatul Cioaca Constantin Cristian i-a aplicat sotiei sale, victima Ghinescu Elodia multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia”. Ulterior, Cioaca a transportat trupul sotiei sale in cada baii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai usor.
„Folosind o geanta de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumparase in timpul vacantei in Dubai, precum si perdeaua de dus din baia aferenta dormitorului (aceasta din urma fiind menita a impiedica eventualele scurgeri de sange), inculpatul Cioaca Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru in portbagajul autoturismului si le-a ascuns intr-un loc necunoscut. S-a constatat si lipsa unor obiecte, precum: un cutit cu lungimea de 25-30 cm, doua prosoape, geanta de voiaj si perdeaua de dus”, noteaza procurorii in rchizitoriu. Anchetatorii au precizat ca in noaptea in care ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul minor al celor doi se afla in apartament.
Adauga un comentariu