Actualitate

Cristian Adomnitei se suspenda din functiile politice detinute in PNL

Publicat: 14 mai 2015
1

Cristian Adomnitei, presedintele CJ Iasi, aflat in arest la domiciliu intr-un dosar privind nereguli referitoare la un parteneriat cu o firma privata care a avut ca obiect promovarea judetului Iasi, a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca se suspenda din functiile politice detinute in PNL, adaugand ca se simte ”socat si dezamagit” de decizia Curtii de Apel Iasi.

„Sunt socat si dezamagit de decizia judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Curtii de Apel Iasi, dar pe care o voi respecta intocmai potrivit regulilor care guverneaza statul de drept.

Dat fiind caracterul definitiv al deciziei, voi face publice toate documentele care au stat la baza apararilor mele si care urmeaza sa fie judecate si de opinia publica.

Ma voi suspenda din functiile politice detinute in cadrul PNL.

Toti oamenii care ma cunosc si ma iubesc stiu ca sunt nevinovat. Voi trai tot restul vietii cu constiinta impacata. Condamnarea fiecaruia dintre noi este ca trebuie sa traim cu propria noastra constiinta pana la sfarsit”, a anuntat Cristian Adomnitei, presedintele CJ Iasi.

Cristian Adomnitei a fost plasat joi in arest la domiciliu. Seful CJ Iasi este acuzat de procurorii DNA de favorizarea faptuitorului si fals intelectual intr-un dosar privind nereguli referitoare la un parteneriat cu o firma privata care a avut ca obiect promovarea judetului.

In acelasi dosar sunt anchetate de procurorii DNA Iasi si Cristina Teodora Jinga — director executiv al Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila din cadrul CJ, Carmen Irimescu — sefa Serviciului Proiecte si Parteneriate din CJ Iasi si Letitia Popa, administrator al firmei Laser Co, care a incheiat cu CJ Iasi parteneriatul. Printre acuzatiile aduse acestora sunt cele de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual, instigare, complicitate la aceasta infractiune.

Potrivit procurorilor DNA, CJ Iasi a atribuit, in 2013, firmei Laser Co un contract de servicii de tiparire materiale de promovare a judetului Iasi pe baza unor documente false intocmite de Letitia Popa.

„Pentru ca acest contract sa fie atribuit firmei pe care o administra, Letitia Popa a intocmit si utilizat documente false, (CV-urile unor angajati), pentru a crea aparenta indeplinirii criteriilor de admisibilitate si conformitate a ofertei, depunand apoi toate aceste inscrisuri la autoritatea contractanta, CJ Iasi.

In acest mod, inculpata Popa i-a determinat, cu intentie, pe membrii comisiei de evaluare a ofertelor sa atribuie contractul, fara vinovatie si fara a avea cunostinta de caracterul fals al inscrisurilor depuse, firmei sale, in conditiile in care oferta ar fi trebuit sa fie respinsa, din cauza neindeplinirii cerintelor minimale ale caietului de sarcini. Astfel, s-a produs o vatamare a intereselor legale ale celuilalt ofertant si s-a obtinut un folos necuvenit pentru societatea administrata de aceasta”, se arata intr-un comunicat al DNA.

DNA mentioneaza ca firma lui Popa nu a respectat contractul, nepredand o serie de obiecte, a caror valoare a fost de peste 213.000 lei.

Pentru ca Letitia Popa sa poata incasa, in mod nelegal, plata acestor bunuri pe care nu le livrase si, totodata, sa nu poata fi obligata, conform contractului, la plata penalitatilor, Cristina Teodora Jinga, cu intentie, a determinat membrii comisiei de receptie din care facea parte si Carmen Irimescu, sa semneze un proces verbal antedatat, in cuprinsul caruia s-a mentionat, in mod nereal, ca acestea fusesera livrate si a semnat mai multe documente, activitati ce au avut ca urmare producerea unui prejudiciu de peste 213.000 lei judetului Iasi, la care se adauga contravaloarea penalitatilor.

„Inculpata Irimescu, cunoscand ca reperele respective nu fusesera livrate autoritatii contractante, a semnat cu buna stiinta documentul de efectuare a receptiei, antedatat, precum si alte acte. (…) Mai mult, in anul 2015, pentru a ascunde faptele comise si a impiedica tragerea sa si a celorlalte persoane implicate la raspundere penala, a semnat centralizatorul intrarilor si al iesirilor de materiale de promovare aferente contractului respectiv (…)”, se spune in document.

DNA sustine ca, desi bunurile nu au fost predate CJ Iasi decat scriptic, inculpatele Jinga si Irimescu au efectuat demersuri pentru a crea aparenta receptionarii tuturor reperelor prevazute in contract, astfel incat sa poata fi efectuata plata catre firma.

„In perioada martie — aprilie 2015, Cristian Adomnitei, cu intentie directa, le-a ajutat pe inculpatele Jinga si Irimescu, in urma unei intelegeri prealabile cu acestea, pentru a se evita descoperirea infractiunilor pe care acestea le comisesera si tragerea lor la raspundere penala”, se arata in comunicatul procurorilor.

Anchetatorii au constatat ca, in acest sens, in contextul unei misiuni de audit declansate cu privire la executarea acestui contract, seful CJ Iasi a efectuat demersuri menite sa amane finalizarea misiunii de audit, sa creeze aparenta ca toate materialele prevazute in contract fusesera predate in termenul stabilit, inclusiv ca cele 948 albume fusesera restituite firmei pentru a fi modificate si sa creeze timpul necesar pentru ca societatea sa le realizeze si sa le predea efectiv.
Comentarii
  • carmen irimescu lucreaza la consiliul judetean , sotul constantin irimescu e sef contabil la prefectura Iasi – un cioban cu IQ sub medie si facultate particulara care lucreaza cu pumnul in masa fata de subalterni si mielusel fata de sefi; apropo, angajarea functionarilor publici din Iasi se face conform legii prin … prefectura Iasi !

  • Cred cu tarie ca cel mai nimerit pentru a conduce judetul (poate si orasul Iasi) este domnul RECTOR, profesor universitar doctor -DUMITRU OPREA.

Adauga un comentariu