Eveniment-Social

Crima socanta la Brasov: O femeie si-a ucis bebelusul în varsta de sase luni. Copilul a fost sectionat si pus în pungi de plastic

Publicat: 24 feb. 2012
1

O femeie însarcinata si-a ucis bebelusul în vârsta de sase luni, în locuinta situata pe strada Republicii, din Brasov, ceilalti copii ai acesteia fiind luati de angajatii de la Directia pentru Protectia Copilului Brasov.

Potrivit purtatorului de cuvânt al Politiei Brasov, comisar sef Liviu Naghi, femeia, care mai are sase copii, locuia, împreuna cu acestia, pe strada Piata Sfatului nr. 13, din municipiul Brasov. Naghi a precizat ca bebelusul „a fost sectionat”, iar în acest caz se fac cercetari pentru omor deosebit de grav, urmând sa se stabileasca arma crimei. Tatal bebelusului este cel care a anuntat crima la 112, potrivit purtatorului de cuvânt al Politiei Judetene Brasov, care a precizat ca femeia are 27 de ani.

Potrivit sursei citate, crima a fost anuntata la numarul de urgenta 112 în jurul orei 15.00, de catre tatal copilului, în vârsta de 28 de ani. Când au intrat în casa politistii au gasit sânge peste tot si copilul sectionat în mai multe bucati si pus în pungi de plastic.

În momentul în care barbatul a venit acasa, în locuinta cu femeia mai erau trei copii, iar el era însotit de ceilalti trei copii. Barbatul le-a declarat anchetatorilor ca în ultima perioada sotia sa avea probleme psihice. Potrivit surselor citate, familia apartinea cultului penticostal.

Femeia a fost ridicata de la locuinta sa cu catuse la mâini, fiind dusa la Politie pentru audieri, ea fiind acuzata de omor deosebit de grav. Toti ceilalti copii ai femeii au fost preluati de catre reprezentanti ai Directiei Judetene pentru Protectia Copilului Brasov, în timp ce femeia este audiata de catre politisti.

Psihiatru: Gestul femeii din Brasov de a-si omorî bebelusul poate fi debutul unei boli psihice

Gestul femeii de a-si omorât bebelusul în vârsta de sase luni, în conditiile în care era însarcinata, iar acasa mai avea sase copii poate marca debutul unei boli psihice grave sau agravarea uneia existente, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, profesor Florian Tudose, psihiatru la SUUB.

„Cazul trebuie analizat din toate punctele de vedere. Trebuie analizat gradul de pregatire al femeii si al sotului ei. Oricum, avem în fata o persoana cu fragilitate psihologica si biologica, daca ea avea sase copii, era din nou însarcinata, iar diferenta dintre ultimul nascut si noua sarcina era de doar câteva luni”, a mai spus profesorul Florina Tudose. Comportamentul ei reprezinta cel mai înalt al bolii psihice. „Este greu de crezut ca ar putea exista o alta cauza, cum ar fi una sociala. Este ridicola ipoteza reactiva, cum ar fi ca si-a omorât copilul pentru ca a fost înselata de barbat, nu mai avea bani sau altele de acest gen. Este un act de violenta psihotica care tine de spectrul bolii si nu al normalitatii”, a mentionat medicul Tudose. El a sustinut ca o alta analiza vizeaza posibila apartenenta a femeii la un anume cult, care nu recunoaste boala psihica si din acest motiv nu poate fi tratata. Potrivit lui Tudose, având în vedere ca femeia are sase copii, fiind însarcinata cu al saptelea, ar putea duce la posibilitatea ca femeia sa fi facut o depresie. „Era oricum într-o perioada fragila. Poate avea deja o boala psihica si atunci acest gest poate fi rezultatul unei crize provocate de boala. Cred ca este debutul medico-legal al unei boli psihice. Trebuite însa ca anchetatorii sa analizeze toate datele pe care le au privind comportamentul si viata acestui cuplu”, a mai spus profesorul Tudose.

Cei mai mari copii ai femeii au 8 si 9 ani, fiind elevi la Liceul Pedagogic

Cei mai mari copii ai femeii au opt si noua ani si sunt elevi la Liceul Pedagogic, iar în momentul comiterii crimei acestia tocmai se întorsesera de la scoala. Iosif si Monica Iudeanu mai au alti sase copii – cinci baieti si o fata. Cei mai mari dintre ei, fata, de 9 ani, si un baiat de 8 ani, sunt elevi la Liceul Pedagogic din Brasov.
Potrivit anchetatorilor, cei doi copii tocmai se întorsesera de la scoala în momentul în care mama lor l-a ucis pe bebelusul de sase luni. La momentul comiterii crimei în locuinta se mai afla si un baietel în varsta de doi ani si jumatate, care dormea. Tatal copilului se întorsese de la Ghimbav, de la parintii sai, care îi ajutau cu bani si alimente. Barbatul a ajuns acasa însotit de ceilalti trei copii, cu vârste de 3, 5 si 6 ani.

Familia Iudeanu locuiste în Piata Sfatului nr. 13 din Brasov, într-o cladire formata din doua corpuri – unul cu o camera si bucatarie, iar celalalt compus din doua camere si o bucatarie.Nici femeia, dar nici barbatul nu au ocupatie. Potrivit vecinilor, barbatul mai lucreaza cu ziua, însa nu are un venit constant, familia, care apartine cultului penticostal, traind din ajutoarele primite de la Biserica Penticostala.

Cei sase copii vor ramâne în grija tatalui si a bunicilor

Cei sase copii cu vârste între 2 si 9 ani vor ramâne în grija tatalui lor si a bunicilor paterni, care au o situatie materiala foarte buna, afirma reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Brasov.Directorul DGASPC Brasov, Virginia Martin, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX ca cei sase copii, cinci baieti si o fata, vor ramâne în îngrijirea tatalui lor si a bunicilor din partea tatalui, care locuiesc în Ghimbav si au o situatie materiala foarte buna.

„Noi ne-am autosesizat în acest caz dupa ce am aflat din presa, desi ar fi fost normal ca primul telefon sa îl primim de la Politie, fiind vorba despre copii. O echipa de la noi, formata din psiholog si asistent social, a mers la fata locului, s-a discutat cu tatal si cu vecinii. Tatal spune ca nu are nevoie de noi si insista sa îsi creasca singur copiii, sustinut de bunicii paterni, care locuiesc în Ghimbav si care sunt foarte înstariti. Au trei case cu etaj, au conditii foarte bune.Oricum, vom merge si noi acolo sa vedem ce conditii au si daca exista suspiciuni de vreun fel vom putea lua copiii. Dar asta nu se poate decât cu ordonanta presedintiala, mai ales ca tatal vrea sa îi creasca, iar cel mai bun mediu pentru un copil este cel familial”, a spus Martin.

Potrivit acestuia, DGASPC va monitoriza acest caz si îi va consilia psihologic pe copii.Tatal copiilor, Iosif Iudeanu, în vârsta de 38 de ani, este descris de catre vecini ca fiind un om foarte harnic si care îsi iubeste copiii. El lucreaza, ca persoana fizica autorizata, la reparatii încaltaminte, însa face si munci ziliere, fara a avea însa un venit constant.

Femeia nu este înregistrata ca având vreo boala psihica

„Nu este schizofrenica, asa cum am auzit ca s-a spus. Nu este înregistrata ca având vreo boala psihica. Nu ne-a sesizat nimeni de la Neuropsihiatrie ca ar fi suferit de vreo astfel de boala. A fost ceva de neexplicat, fulgerator”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX directorul Directiei Generale de Asistenta si Protectia Copilului (DGASPC) Brasov, Virginia Martin.

Vecinii familiei Iudeanu spun ca femeia, care nu lucreaza, era foarte iubitoare si era vazuta deseori cu copiii la plimbare, în centrul Brasovului.

„O vedeam de multe ori ca iesea aici, în piata (Piata Sfatului-n.r.) cu copiii. Era foarte grijulie si iubitoare. Copiii erau îngrijiti. Amândoi îsi iubeau copiii. Nu pot întelege ce s-a întâmplat. Nu-mi vine sa cred ca a putut face asa ceva”, a spus o vecina a familiei Iudeanu.
Adauga un comentariu