Actualitate

Crima ingrozitoare! Nu s-ar fi mai intors niciodata la Iasi, daca ar fi stiut ce-l asteapta! Viata i s-a scurs prin mainile pline de sange ale calaului sau – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 30 aug. 2016

@ O crima ingrozitoare a pus pe jar o comunitate intreaga din Iasi @ Nimeni nu s-ar fi asteptat ca un tanar sa devina calaul unui vecin, din cauza unei certe banale @ Un gratar si cateva pahare de alcool in plus i-au hotarat soarta unui iesean @

Un tanar din Iasi cu siguranta va regreta toata viata ca s-a inors in tara, in urma cu cateva saptamani. De cateva zile, localnicii din comuna Costuleni stau cu sufletul la gura, dupa ce au auzit de ce a fost in stare un tanar casatorit in comuna lor. Astfel, Petrica Gardan, in varsta de 26 de ani, s-a inteles cu vecinul sau Neculai Luca, in varsta de 37 de ani, sa-i lase calul in curte la pascut. Cei doi vecini nu erau prieteni la catarama, dar nici nu aveau ceva de impartit. Cu toate acestea, ceva l-a determinat pe Petrica sa-l omoare pe Neculai. Totul a plecat de la cal. Din cate se aude prin sat, Neculai Luca ar fi sarit in ajutorul unui vecin, folosind calul viitorului sau calau. Apoi, cand a auzit asta, Petrica Gardan a vrut sa-i dea o lectie, o lectie ce il va costa scump.

„Petrica, criminalul, a lasat calul in curtea nepotului meu, asa s-au inteles, sa-l lase la pascut. Apoi, dupa cateva zile, un vecin voia sa urce un deal avand un singur cal si caruta plina de lemne. Calul nu putea trage, de aceea, nepotul meu Neculai a vrut sa-l ajute, inhamand calul pe care il avea in ograda. Dupa un timp, criminalul a auzit ca i-a folosit calul si i-a tras cativa pumni”, a spus matusa lui Neculai Luca.

A petrecut, apoi a ucis

Duminica, agresorul ar fi petrecut alaturi de cativa prieteni. Dupa ce a facut un gratar si a dat peste cap mai multe pahare de alcool, l-a zarit pe vecinul care ii folosise calul. Acela a fost momentul in care s-a transformat in calau. Atunci ar fi iesit din curte si ar fi tabarat cu pumnii si picioarele pe vecinul sau. Dupa ce l-a lovit de zeci de ori, l-a lasat intr-o balta de sange si a plecat in curte.

„L-am vazut pe Neculai langa stalp, in drum, plin de sange. Nu stiu ce s-a intamplat, in sat se aud multe. Nu vreau sa ma bag, mai bine ma fac ca nu vad si gata. Am dat declaratii la politie, ce am stiut, am spus”, a declarat o vecina de-a criminalului. Plin de sange, a reusit sa se ridice si sa ajunga acasa, insa nu a mai avut putere si si-a gasit sfarsitul la poarta sa.

„Un vecin a venit si ne-a spus ca Neculai este mort langa poarta. Vecinul ducea vacile si l-a vazut cazut, apoi a realizat ca murise. Am sunat la politie, au venit criminalistii si l-au dus la IML. Imi pare rau de el, era un baiat la locul lui, nu era casatorit, nu mai avea parinti. Mai bea din cand in cand, dar nu deranja pe nimeni. Isi vedea de treaba lui. Nu merita sa fie omorat pentru ca a ajutat pe cineva”, a completat matusa mortului. Despre criminal, localnicii nu au decat cuvinte bune de spus. Nimeni nu intelege cum de a fost in stare de asa ceva.

„Baiatul asta era la locul lui. Nu stiu cum de a fost in stare de asa ceva. Cred ca a fost baut si alcoolul i-a luat mintile. Abia s-a intors din Belgia, nu cred ca a vrut sa-l omoare”, a spus un vecin. Ieri, trupul neinsufletit al barbatului a fost dus la Costuleni, iar astazi familia si cunoscutii se vor ocupa de inmormantare. Petrica Gardan a fost retinut pentru 24 de ore pentru lovituri cauzatoare de moarte. In scurt timp va primi probabil ani grei de puscarie. El este casatorit si are doi copii mici.
Adauga un comentariu