Local

Crestere semnificativa a traficului la Vama Albita

Publicat: 25 aug. 2016
1
In primele 25 zile ale lunii august 2016, in Vama Albita, la frontiera cu Republica Moldova au fost inregistrate peste 265.000 de treceri persoane, din care 138.000 pe sensul de iesire din tara si 127.000 pe sensul de intrare in tara, constatandu-se o crestere cu 51% fata de acelasi interval din luna februarie a acestui an.

Vezi si Racket moldovean urmarit international, prins la vama Albita

Astazi, 25 august 2016, in PTF Albita, este folosita la maxim capacitatea punctului de trecere a frontierei, in limita configuratiei acestuia, se lucreaza pe toate cele cinci artere aflate pe sensul de intrare in Romania, sase politisti de frontiera efectuand controlul documentelor si trei vamesi pe cel al bunurilor. Valorile mari de trafic sunt determinte de numarul mare de cetateni din Republica Moldova care isi petrec vacantele in afara granitelor tarii de origine si de cei care se intorc la munca in state ale Uniunii Europene. Un alt fapt care contribuie la cresterea numarului de persoane care tranziteaza frontiera de est a tarii este ca incepand din luna iunie a anului 2015 cetatenii Uniunii Europene pot circula in Republica Moldova doar cu cartea de identitate.

Vezi si Norvegia ridica un gard special la granita cu Rusia: Ce rol va avea

De la inceputul sezonului estival, conducerea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi a dispus masuri de suplimentare a personalului planificat la controlul documentelor pana la capacitatea maxima permisa de infrastructura fiecarui punct, zilnic peste 650 de politisti de frontiera fiind implicati in activitatile de supraveghere si control a frontierei de stat. Pentru perioadele in care se inregistreaza varfuri de valori ale traficului au fost suplimentate echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, tinand cont ca in aceasta perioada sunt efectuate verificari sistematice asupra tuturor persoanelor care tranziteaza frontiera.
In acelasi timp, au fost dispuse masurile necesare pentru o supraveghere sporita a frontierei de stat, respectiv prevenirea si combaterea migratiei ilegale si a contrabandei cu bunuri de larg consum, in punctele de trecere ale frontierei si in zona de competenta.Adauga un comentariu