Eveniment-Social

Credinciosii catolici din Iasi au sarbatorit Invierea Domnului – FOTO, VIDEO

Publicat: 27 mart. 2016
1

Credinciosii romano-catolici sarbatoresc in aceste zile Invierea Mantuitorului Iisus Cristos. In bisericile din municipiul Iasi, mii de credinciosi au luat lumina si au asistat la Sfanta Liturghie. Si catedrala „Sfânta Fecioara Maria, Regina” din centrul orasului a fost arhiplina de credinciosii veniti sa ia lumina sfanta si sa asculte predica PS Petru Ghergel, episcopul Diecezei de Iasi a Bisericii Romano-Catolice. Mesajul pastoral al inaltului parinte a fost unul in care s-a facut apel la apropierea de Dumnezeu.

„Convinsi fiind ca anul acesta este si trebuie sa fie un an de har special pentru toti cei care credem în Cristos, ne îndreptam spre toti si spre fiecare în parte si va transmitem voua, pastori ai credinciosilor nostri, voua, Sfintiilor Voastre, voua, dragi persoane consacrate, frati si surori, cu bucurie urarea noastra de fericire pentru Sfânta Înviere si va încredintam, împreuna cu episcopul nostru auxiliar Aurel si cu toti colaboratorii nostri din episcopie, seminar si celelalte comunitati parohiale si manastiri, iubirii milostive a lui Dumnezeu, iubirii Fiului sau preaiubit, mort si înviat si luminii Duhului Sfânt, cel ce ne lumineaza ochii si inima, invitându-va sa cântam cu totii Domnului si sa-l proslavim, caci mare si milostiv este Parintele nostru ceresc”, a aratat PS Petru Gherghel in mesajul adresat credinciosilor. Episcopul iesean a facut trimitere si la mesajul Papei Francisc.

„Acest mister al iubirii lui Dumnezeu ne-a facut sa ne bucuram si sa descoperim cu adevarat chipul milostivirii divine, expresia celei mai mari si profunde gingasii fata de noi. Sfântul Parinte Papa Francisc, chiar de la începutul declararii Jubileului Extraordinar al Milostivirii, prin bula sau scrisoarea apostolica din 11 aprilie 2015, a tinut sa ne explice si sa ne împartaseasca acest gând voit si realizat de Tatal prin trimiterea Fiului sau. Isus Cristos este chipul milostivirii Tatalui si, în el, misterul credintei crestine îsi gaseste sinteza sa. Acest mister a devenit realitate, a devenit viu si vizibil, a ajuns la apogeul sau în Isus din Nazaret; caci la împlinirea timpului, când totul era stabilit, dupa planul sau de mantuire, El l-a trimis pe Fiul sau nascut din Fecioara Maria pentru a ne descoperi noua în mod definitiv iubirea sa”, a adaugat PS Petru Gherghel.
Comentarii
Adauga un comentariu