National

Costoiu: Decizia in ceea ce priveste lucrarea de doctorat a lui Ioan Mang este de plagiat

Publicat: 19 dec. 2014
1

Fostul ministru al Educatiei si Cercetarii Stiintifice Mihnea Costoiu a declarat vineri ca decizia in ceea ce priveste lucrarea de doctorat a fostului ministru Ioan Mang este aceea de plagiat.

„Decizia noastra, pe care am comunicat-o si domnului Mang, este de plagiat. Raspunsul este dat de multa vreme, domnul Mang a primit verdict de la Comisia de Etica de plagiat, avem si sanctiune de doi ani. Pot pune decizia la dispozitie.

Citeste si Reactia revistei Nature, dupa ce Ponta a renuntat la titlul de doctor

Domnul Mang nu mai este expert ARACIS, este suspendat din pozitie, din momentul respectiv nu a mai fost trimis la evaluari”, a spus vineri Mihnea Costoiu.

El a adaugat ca Ioan Mang a primit si o sanctiune in acest caz, de a nu mai ocupa functii in conducerea universitatilor pe o perioada de trei ani.

Citeste si Monica Macovei cere verificarea demnitarilor

In legatura cu retragerea titlului de doctor a premierului Victor Ponta, noul ministru al Educatiei Sorin Cimpeanu a declarat, cu ocazia preluarii mandatului, ca a „transmis Directiei Juridice o solicitare pentru identificarea solutiei legale prin care se poate pune in practica solicitarea premierului, continuata de solicitarea Universitatii Bucuresti”.

Despre sesizarea Universitatii Bucuresti in legatura cu teza de doctorat a primarului municipiului Craiova, Olguta Vasilescu, Sorin Cimpeanu a spus ca nu are cunostinta despre acest subiect.
Adauga un comentariu