Sport

COSR va premia nationala de handbal! Ce suma de bani va incasa fiecare sportiva

Publicat: 22 mart. 2016
1

Nationala de handbal a Romaniei si-a îndeplinit obiectivul si a izbutit sa se califice la Jocurile Olimpice de la Rio, iar performanta fetelor lui Ryde nu a trecut neobservata de cei de la COSR.

Astfel, fiecare handbalista va încasa suma de 3.000 de euro, neimpozabila, dupa turneul preolimpic din Danemarca, conform Sport.ro. „Comitetul Olimpic si Sportiv Român va premia fiecare componenta a echipei nationale feminine de handbal a Romaniei care a participat la turneul olimpic de calificare de la Aarhus (Danemarca) si a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice care vor avea loc în aceasta vara, la Rio de Janeiro. De asemenea, vor fi recompensati si cei din colectivul tehnic”, este comunicatul COSR.

In schimb, Aurelia Bradeanu, care în luna mai va împlini 37 de ani, a anuntat luni, la revenirea în tara a echipei nationale de handbal feminin a României, ca se va retrage din prima reprezentativa dupa participarea la Jocurile Olimpice de la Rio, unde tricolorele au obtinut calificarea în acest week-end. „Ar fi cazul sa ma mai si retrag de la echipa nationala. Asta mi-am dorit foarte mult, sa ne calificam la Jocurile Olimpice si dupa aceea sa ma pot retrage si eu”, a explicat Bradeanu, care va participa la a treia editie a Jocurilor Olimpice din cariera, dupa Sydney 2000 si Beijing 2008.

Ea este optimista si afirma ca nationala României poate obtine orice performanta în momentul de fata. „Calificarea e un vis frumos care s-a realizat. Am facut parte din generatii diferite, dar aceasta echipa are mai multa atitudine. Aceasta echipa poate obtine orice în momentul de fata. Mai avem de muncit pâna la Rio, dar toti ne dorim sa obtinem ceva ce nu s-a obtinut de mult timp. Nu va fi presiune la Rio, stim foarte bine ce avem de facut”, a afirmat Bradeanu.

Echipa nationala a României de handbal feminin a revenit, luni, de la turneul preolimpic din Danemarca, acolo unde a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. Jucatoarele si membrii staff-ului au fost primiti la Salonul Oficial al Aeroportului International „Henri Coanda” din Otopeni de presedintele Federatiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, precum si de prieteni si rude.
România a încheiat pe primul loc, neînvinsa, turneul preolimpic desfasurat la sfârsitul saptamânii trecute la Aarhus (Danemarca), cu 5 puncte (+24), urmata de Muntenegru, 5 p (+19).

Rezultatele României la turneul preolimpic:

România – Danemarca 32-25
România – Uruguay 36-19
România – Muntenegru 23-23
Adauga un comentariu