Magazin

Cosmeticele cu factor de protectie solara

Publicat: 15 iul. 2011
1

SPF, sau factorul de protectie cu care sunt inarmate lotiunile de plaja ar trebui sa fie, pe timpul verii, ingredientul vizat in toate produsele cosmetice destinate ingrijirii tale zilnice.
Ingrijirea UVA si UVB este esentiala pentru sanatatea corpului tau, iar SPF -ul este un acronim prin care intelegem factor de protectie solara. Mai exact, acesta reprezinta un sistem de cotare a nivelului de protectie impotriva razelor ultraviolete pe care anumite produse cosmetice le au.
Tocmai acelea sunt indicate pentru uzul pe timpul verii, cand expunerea prelungita la soare poate periclita sanatatea parului, a pielii corpului si tenului si a buzelor. La fel de important este sa ai in vedere produsele cosmetice waterproof, cu SPF, esentiale pentru a putea purta machiaj la plaja.
Iata ce produse cosmetice cu SPF recomandam si care este modul optim de a obtine rezultatele dorite:
SPF pentru par
Daca nu ai ajuns inca sa iti cumperi palarii de soare, afla ca parul tau sufera din plin pentru dorinta ta de a sta la plaja. Primind razele solare in mod direct, este esential pentru sanatatea parului sa iti protejezi scalpul si parul folosind game destinate ingrijirii parului pe timp de vara.
SPF pentru ten
Ideal pentru vara este sa aplici un produs de hidratare foarte usor (ser) si apoi un produs cu SPF, special pentru fata si mai ales pentru tipul de ten.
Peste acesta se poate aplica fondul de ten, fara sa modifice structura sau indicele de protectie al produsului cu SPF.
SPF pentru buze
Daca am intelege ca buzele sunt mai fragile decat tenul nu am mai uita niciodata sa aplicam balsam de buze. Nu uita inainte sa pleci sa arunci in geanta de plaja si un balsam de buze cu musetel sau unt de cacao pentru hidratare si protectie SPF.
Adauga un comentariu