Actualitate

Cosmarul inundatiilor! Apele Siretului ameninta zeci de case din judetul Iasi

Publicat: 11 iun. 2014
1

@ Autoritatile vor sa rezolve probleme purtand discutii @ Sunt ieseni care risca sa-si piarda agoniseala de-o viata din cauza apelor Siretului @ Cazul comunei Alexandru Ioan Cuza a ajuns la sefii judetului, insa situatia este departe de a se fi rezolvat

Locuitorii comunei iesene Alexandru Ioan Cuza mai au de asteptat pana vor scapa de amenintarea apelor Siretului. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta s-a intrunit ieri pentru a discuta problema aparuta in comuna dupa ce apele Siretului au sapat in mal pana au ajuns foarte aproape de casele localnicilor. Discutiile nu au dus insa nicaieri. La discutii au participat si reprezentanti ai Administratiei Bazinale de Apa Siret Bacau. Chiar daca in comuna de pe Siret situatia este una grava, lucrurile continua sa bata pasul pe loc. Deja, Siretul a ajuns foarte aproape de locuintele din zona, mai ales dupa precipitatiile abundente din ultima vreme.

„Lucrarile de regularizare pe raul Siret sunt extrem de urgente. Din pacate, de foarte mult timp exista un blocaj în ceea ce priveste demararea investitiilor. O parte din lucrari trebuie realizate pe un teren proprietate privata si conform celor de la Administratia Bazinala de Apa Siret, pâna acum nu s-a ajuns la o întelegere cu proprietarul pentru a realiza un schimb de terenuri care sa asigure implementarea proiectului. Ca urmare, s-a luat decizia de a împarti lucrarile în mai multe etape”, a spus prefectul Romeo Olteanu. Autoritatile judetene nu au gasit vreo solutie in cazul ieseanului care detine un teren in zona si care refuza sa-l elibereze pentru ca lucrarile de indiguire sa poata fi realizate. Astfel, într-o prima etapa ar urma sa fie realizate doar lucrarile care vor pune în siguranta locuintele amenintate de ape.

„La nivelul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta va fi luata o hotarâre care va fi trimisa Guvernului. Încercam sa facem macar prima parte a lucrarilor, cea care ar rezolva problemele locuintelor din zona. Astept un material în acest sens de la Administratia Bazinala de Apa Siret pentru a se putea aloca fondurile necesare demararii lucrarilor în regim de urgenta. În paralel, se va lucra la rezolvarea problemelor legate de proprietatea privata si obtinerea tuturor avizelor necesare pentru realizarea completa a investitiilor”, au mai spus autoritatile judetene.

Citeste si: In sfarsit, solutii dupa prapadul facut de raul Siret intr-o comuna ieseana!
Adauga un comentariu