Sport

COSMAR! Vlad Chiriches a ratat in ultima zi un transfer la AS Roma

Publicat: 03 feb. 2015
1

Presa engleza a aflat de ce Vlad Chiriches (25 de ani) nu a mai ajuns în aceasta iarna în Serie A, desi împrumutul sau la AS Roma parea sigur la un moment dat. Sefii lui Tottenham i-au enervat pe omologii lor italieni, chiar în ultima zi de mercato.

Citeste si: Inca un roman in Serie A? Roma trage de Vlad Chiriches

Rudi Garcia spera sa-l aiba în curând la pregatiri pe internationalul român, care ar fi urmat sa-i coste pe capitolini 500.000 de euro pe loc. În plus, Roma ar fi avut o prima optiune de transfer în vara, prin care englezii si-ar fi acoperit cheltuiala din 2013, când l-au cumparat pe Chiriches de la Steaua. Dar, pe 2 februarie, totul s-a schimbat radical.

Citeste si: Se face transferul? Vlad Chiriches ar putea ajunge la AS Roma

Tottenham a anuntat-o pe Roma ca nu este dispusa sa accepte doar 500.000 de euro pentru împrumut, avansând o suma mai mare decât cea de la care au pornit negocierile! Initial, Tottenham a dorit doua milioane de euro pe loc, plus alte sase milioane în vara. Ultima cerinta: trei milioane de euro pentru un împrumut pe sase luni, plus restul de sase milioane la sfârsitul sezonului.

Citeste si: Vlad Chiriches, transfer low-cost la AS Roma

Conditiile si schimbarea de macaz i-au nemultumit foarte mult pe oficialii italieni, care s-au orientat rapid în ultimele ore de mercato si au rezolvat un împrumut ieftin, din Serie B. Evident, fanii nu au fost încântati de afacere, dar conturile clubului giallorosso au ramas neatinse, lucru care-l multumeste întrucâtva pe directorul sportiv Walter Sabatini, cel care a negociat cu Franco Baldini, omologul de la Spurs.

Alte oferte nu au venit pe adresa lui Vlad Chiriches

Jurnalistii italieni mai scriu ca Tottenham a asteptat ultima zi de mercato pentru a obtine o oferta cât mai buna pentru Chiriches, motiv pentru care negocierile cu Roma nu au fost sistate, ci doar prelungite. Niciun club nu a oferit însa milioanele dorite de englezi pentru împrumutul românului, astfel ca Tottenham a considerat mai avantajoasa pastrarea lui „Chiri” în lot, decât cedarea sa pe o suma modica. El va fi util antrenorului Mauricio Pochettino gratie polivalentei sale, deoarece Chiriches a avut evolutii apreciate ca fundas dreapta în acest sezon. În total, el a jucat 14 meciuri în toate competitiile si a marcat un gol.
Chiriches a ajuns la Tottenham în urma cu un an si jumatate, în schimbul a 8,5 milioane de euro. Romanii au încercat, în paralel, sa negocieze cu Tottenham si pentru un alt fundas, ca varianta de rezerva, dar nici aceasta mutare nu s-a materializat. Este vorba de Younes Kaboul, fundasul francez de 29 de ani refuzând, însa, sa plece la AS Roma.
Adauga un comentariu