National

Cosmar pentru Raluca Pruna. Tariceanu: Este o premiera in Romania

Publicat: 04 sept. 2016
1

Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) ii cere lui Dacian Ciolos demiterea Ralucai Pruna din functia de ministru al Justitiei.

Magistratii sustin ca temele din agenda ministeriala „nu au legatura cu obiectivele sistemului judiciar a caror atingere trebuie sa constituie un subiect prioritar”.

Calin Popescu Tariceanu a comentat acest subiect intr-o emisiune TV.

„Am vazut un apel din partea AMR prin care se cere demiterea ministrului Justitiei Raluca Pruna. Cred ca este o premiera in Romania si cred ca Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) are o atitudine este pe deplin justificata. Argumentele au fost bine precizate. Stim ce a facut Raluca Pruna si am avut deseori critici la adresa ei. Probabil este pusa acolo sa serveasca anumite interese si vad ca merge mai departe in munca in care s-a angajat”, a zis Calin Popescu Tariceanu.

Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) solicita domnului Dacian Ciolos, Prim – Ministrul Romaniei, eliberarea de indata din functie a doamnei Raluca Alexandra Pruna care – prin recomandarile pe care le formuleaza, cu nesocotirea evidenta si grava a pricipiilor in lipsa carora nu pot fi definite si dezvoltate valorile statului democratic – a probat ca nu intelege rolul si locul justitiei in societate, de vreme ce temele propuse a fi dezbatute si detaliate de doamna ministrul Raluca Alexandra Pruna, ca parte a agedei ministeriale ori a celei personale, nu au legatura cu obiectivele sistemului judiciar a caror atingere trebuie sa constituie un subiect prioritar”, transmite asociatia printr-un comunicat de presa.

Magistratii sustin ca intre ministrul Justitiei si corpul de magistrati „sunt diferente ireconciliabile”, precizand ca „in cele aproximativ zece luni de mandat, doamna ministrul Raluca Alexandra Pruna a generat, ca rezultat al numeroaselor pozitii inacceptabile, lipsite de fundament, exprimate de la inaltimea functiei asumate, fara a intelege impactul acestora in societate si, mai ales, consecintele ce se rasfrang asupra imaginii sistemului judiciar, o ruptura adanca intre functia publica ocupata si corpul de magistrati, dovedind, in aceste conditii, ca nu mai exista niciun remediu pentru reintrarea in parametri unei stari de normalitate”.
Comentarii
  • UNEALTA LUI MACOVEI, PRUNA, ADUCE DESERVICII EVIDENTE ROMÂNILOR. BINEÎNȚELES, BEȚIVUL BĂSESCU ESTE, ÎN CONTINUARE, ÎN LIBERTATE ! UN GUVERN INCOMPETENT CARE DESERVEȘTE LUI IOHANIS ȘI VÂNZĂTORILOR ȚĂRII .

Adauga un comentariu