Local

Cosmar pentru iesenii administrati de Termo-Service, lasati fara curent si apa in mod repetat

Publicat: 14 mai 2014

@ Familiile raman continuu fara apa si energie electrica din cauza platilor intarziate, iar utilitatile au devenit practic un lux in multe blocuri administrate de firma municipalitatii @ Oamenii sunt revoltati ca, desi isi platesc facturile, deconectarile repetate le fac viata un cosmar

Deconectarile de la apa rece si curent electric au devenit o procedura tot mai intalnita in randul iesenilor administrati de catre Termo-Service. Dupa ce au fost lasati fara apa saptamani de-a randul, mai multe familii din strada Atelierului se confrunta acum cu lipsa de lumina in scara in care locuiesc.

Citeste si: Tot mai multe blocuri administrate de Termo-Service, deconectate de la apa potabila

„Pur si simplu au oprit lumina pe scara. Suntem administrati de Termo-Service si astfel de lucruri se intampla din ce in ce mai des. Odata am fost lasati fara apa aproape trei saptamani. E o bataie de joc ce se intampla. Cei de la asociatie spun ca nu au ce sa faca daca nu se plateste. Va spun ca noi, majoritatea din scara, suntem cu plata la zi, cei de la Termo-Service cum isi iau salariile si comisionul de 25 de lei care se plateste lunar de la fiecare apartament? Platim 25 de lei, acest comision este foarte mare doar pentru administrarea contractului de apa rece si lumina pe casa scarii”, spune Mariana Grigore, ieseanca ce locuieste pe strada Atelierului nr. 4.

Citeste si: Acesti oameni isi vor injura vecinii toata viata pentru ce li s-a intamplat – FOTO

Cosmarul deconectarilor a inceput in urma cu aproape un an pentru aceste familii. Numai intr-o scara de bloc, din 20 de familii, doar 3 locatari nu obisnuiesc sa isi achite facturile la timp, iar asta ii afecteaza pe toti. „Eu locuiesc la etajul 4, va dati seama ce greu este pe intuneric. Am o varsta, am probleme cu sanatatea, am fost nevoita sa-mi iau lanterna din cauza asta. Am sunat la Termo-Service, iar ei spun ca nu se poate fara sa se plateasca. Dar la lumina este vorba despre o factura de 100 de lei la doua luni, insa cei de la asociatie iau din acesti bani ca sa plateasca la apa si tot asa, dar uite ca nici lumina si nici apa nu primim. Nu mai avem loc in societate, ce sa mai facem?”, mai povesteste ieseanca administrata de Termo-Service.

Citeste si: Bataie de joc! Iesenii administrati de Termo-Service raman fara apa potabila

Reprezentantii Termo-Service, firma municipalitatii ce administreaza aproape 20.000 de apartamente, sustin ca in cazul in care exista chiar si un singur rau-platnic cu datorii vechi, debransarea nu se poate face doar in cazul acestuia din cauza procedurilor in vigoare, ci sunt afectate toate locuintele. Acestia mai sustin ca, in prezent, se lucreaza la schimbarea legislatiei in asa fel incat doar cei cu datorii sa fie afectati.

„Propunem ca în legea speciala sa existe o sectiune care sa prevada în mod expres posibilitatea debransarii datornicilor de catre asociatie si modul de punere în aplicare a unei astfel de hotarâri. Totodata, dorim ca legea sa prevada mult mai clar posibilitatea accesului reprezentantilor asociatiei în proprietatile individuale pentru punerea în practica a hotarârilor de debransare”, precizeaza reprezentantii Termo-Service.
Comentarii
 • Pai de cand ne administreaza Tudosa e un haos total la Termoservis. Nu are habar de lucrurile administrarii omu asta. Pacat ca murim in bezna si fara apa

 • Doamna, nu disperati! Administrati fiind de celebra firma de care ati mentionat, scara blocului turn in care locuiesc este deconectata de la energie electrica si implicit ascensor inca de la 1 octombrie 2013… Ce e drept, din 40 de proprietari, 4 totalizeaza datorii istorice, de cca. 100.000 lei motiv din care suferim restul! Dosarele de executare silita sunt finalizate, dar executorii judecatoresti nu-si fac treaba!

  • executorii isi fac datoria dar nu se platesc catre executori sumele de care au ei nevoie pentru dosarele de executare…. de aia nu se duc executarile la bun sfarsit asa ca lasati diversiunile astea

   • Cand vor face puscarie si executorii pentru abuz in servicu si tergiversari, atunci o sa vedeti cum merg executarile !!!

 • Cine nu va lasa doamna sa vorbiti cu vecinii sa va trageti lumina din casa pe casa scarii,cate un bec ptr fiecare etaj?

  • Sa ii tragem un bec si domnului director de la Termoservice poate se mai lumineaza. Traim ca pe timpul impuscatului !!

 • Oameni buni, Termo Service nu are voie sa ia astfel de masuri deoarece ar savarsi o infractiune. Eu i-am amenintat ca le fac plangere penala pt tulburarea folosintei locuintei si n-au mai blocat liftul pt neplata. Ei nu au voie sa sisteze ci sunt obligati sa-i dea in judecata pe cei care nu au platit intretinerea pentru a-si recupera banii. De asta le platim juristii, sa recupereze sumele.Daca nu ne cunoastem drepturile stam si ne plangem de mila.Potrivit art. 320 Cod penal Fapta prin care se tulbură în mod repetat folosinţa locuinţei locatarilor dintr-un imobil, ori prin care se împiedică normala folosinţă a locuinţei, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

  Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

 • Pai dupa ce nu platresc furnizorii de utilitati cei de la termoservice chiar daca noi locatarii am platit si suntem la zi, cine este de vina cand suntem debransati de la apa, caldura si lumina. Adica mai pe romaneste dupa ce sunt furat ma mai si lasa fara apa, caldura si lumina de cei de la termoservice.
  Daca majoritatea locatarilor platesc la termoservice unde sunt banii lor daca cei de la Apa Vital, Dalkia sau EOn spun ca nu primesc banii pe serviciul oferit locatarilor.
  Iar la 20000 de apartamente daca 80-90% din locatari platesc intretinerea sa ne gandinm cati bani incaseaza termoservice si daca ii tine in banca 2-3-4 luni ce dobanda ia.
  Cine ii controleaza pe astia ca o sa ne faca sa iesim cu parul la Tudose.

Adauga un comentariu