Magazin

Cornel Tabacaru a lasat averea de 30 de milioane de euro fiicei lui

Publicat: 23 apr. 2012
1
Cornel Tabacaru s-a imbarcat pe Titanic optimist, fara sa ia in calcul un naufragiu. Sotia lui insa a avut emotii si, inainte de a parasi uscatul, a predat, in mare secret, toata averea familiei, fiicei sale cele mari. Milionarul nu a aflat de aceasta manevra decat in momentul in care au debarcat in siguranta in New York, scrie Cancan.
Timp de aproape doua saptamani, Catinca, fiica cea mare a milionarului, care profeseaza avocatura in New York, a fost proprietara imperiului Tabacaru. Inainte de a se urca pe vasul care a refacut traseul Titanicului, mama ei, Alina Tabacaru, i-a predat toata avutia familiei, luand in calcul o tragedie la 100 de ani de la celebrul naufragiu. Codurile tuturor seifurilor, actele de proprietate ale firmelor terenurilor si imobilelor, lista conturilor bancare, toate au ajuns in posesia fetei. „La plecare, Alina i-a dat tot in secret, fara sa stiu eu”, a povestit Tabacaru. Milionarul a aflat toate acestea abia la finalul croazierei. Speriata de povestile legate de blestemul care a planat asupra Titanicului, sotia lui a vrut sa se asigure ca, in cazul in care li se intampla ceva, agoniseala lor de-o viata ramane integral in proprietate celor doua fiice ale lor, Catinca si Stefana, si a aranjat totul cu mare atentie. Averea familiei Tabacaru, estimata de publicatiile de specialitate la peste 30 de milioane de euro, cuprinde, pe langa bani lichizi, trei apartamente in Canada, alte trei si o clinica medicala in Miami, Florida, doua apartamete, un birou, 51% dintr-un hotel cu 17 etaje, o firma de pescuit cu sase barci si o plantatie de cafea bio in Costa Rica, iar in Romania, un duplex in Satul Francez, doua vile, cinci apartamente si un sediu de firma cu trei etaje. Si pentru ca totul s-a terminat cu bine, acestea revin sotilor Tabacaru, proprietarilor de drept, scrie Cancan.
Catinca si Stefana au avut si ele emotii mari pe toata perioada croazierei de 13 zile. In tot acest timp, fetele au platit cate 1.000 $ pe zi pentru a dispune de un elicopter pregatit in orice moment sa plece sa le salveze parintii din largul oceanului. „In caz de catastrofa, vasul nostru s-ar fi scufundat in cinci ore, iar elicopterul, care ar fi plecat din New York, ar fi facut pana la noi maxim trei ore si jumatate. Fetele s-au ocupat de tot”, a povestit mandru milionarul.Adauga un comentariu