National

Corina Suteu a depus juramantul de investire in functia de ministru al Culturii. Iohannis: Cultura are nevoie de reforma, nu de reformita

Publicat: 04 mai 2016
1

Corin Suteu a depus, miercuri, juramantul de investire in functia de ministru al Culturii, in cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Klaus Iohannis si a premierului Dacian Ciolos.

Corina Suteu a ocupat pana acum functia de secretar de stat in Ministerul Culturii. Ea a fost director al Institutului Cultural Roman din New York in perioada 2006 – 2012, in perioada in care la conducerea Institutului Cultural Roman era Horia Roman Patapievici.

A parasit ICR pe fondul controversei legate de o expozitie organizata de filiala New York a institutiei, celebrul scandal al „poneiului roz cu zvastica„.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele privind revocarea lui Vlad Alexandrescu de la conducerea Ministerului Culturii si numirea in locul sau a Corinei Suteu.

Premierul Dacian Ciolos a trimis marti presedintelui Klaus Iohannis revocarea din functie a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, si nominalizarea Corinei Suteu pentru acest portofoliu, in urma scandalului de la Opera Nationala.

Vlad Alexandrescu este al treilea ministru care a parasit Cabinetul Ciolos in mai putin de o luna.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri ca domeniul culturii are nevoie de „reforma, nu de reformita, de decizie, dar nu de impunere cu cizma” si i-a urat noului ministru al culturii Corina Suteu sa reuseasca sa schimbe lucrurile in sensul asteptat de artisti si de public.

„Cred ca domeniul de care se ocupa ministerul are nevoie de reforma, nu de reformita, are nevoie de decizie, dar nu de impunere cu cizma si va doresc sa reusiti sa schimbati lucrurile in sensul asteptat de artisti, de public, dar si de specialisti. Complicata ecuatie. Va doresc mult succes!”, a spus Klaus Iohannis.

Iohannis i-a mai transmis ca preia ministerul intr-o perioada dificila, in care opinia publica a fost inflamata din cauza scandalului de la Opera Nationala.

„Preluati portofoliul intr-o perioada foarte dificila, cand exista si pe buna dreptate trebuie sa recunoastem o inflamare in spatiul public in legatura cu ce se intampla in domeniul de care se ocupa Ministerul Culturii, exista asteptari mari, institutiile de cultura romanesti au nevoie de cineva care cu fermitate, dar si cu foarte multa intelegere si cu simtul a ceea ce trebuie facut si ce poate sa fie facut sa vina sa conduca acest minister”, a spus presedintele.

De asemenea, i-a urat noului ministru sa reuseasca „cu multa energie, dar si cu mult tact, cu multa aplecare si cu multa indulgenta” sa rezolve „multiplele probleme” din minister, subliniind ca situatia de la Opera trebuie rezolvata.

„Evident, situatia de la Opera trebuie rezolvata, dar este doar una din situatiile unde este nevoie de cineva la conducerea ministerului care cunoaste profund cultura romaneasca, institutiile de cultura romanesti”, a mai spus seful statului.

Corin Suteu a depus, miercuri, juramantul de investire in functia de ministru al Culturii, in cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Klaus Iohannis si a premierului Dacian Ciolos.
Adauga un comentariu