National

Corina Cretu: Finalizarea MCV in mandatul actualei Comisii – un pas inainte pentru consolidarea integrarii Romaniei in UE

Publicat: 16 feb. 2016
1

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, considera ca finalizarea MCV in mandatul actualei Comisii Europene conduse de Jean-Claude Juncker ar reprezenta un pas inainte pentru consolidarea integrarii Romaniei in Uniunea Europeana si o victorie meritata de tara noastra.

„Salut semnalul pozitiv transmis de presedintele Jean-Claude Juncker privind MCV — finalizarea Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) in timpul mandatului actualei Comisii ar fi un pas inainte pentru consolidarea integrarii Romaniei in Uniune. Este un proiect la care Romania lucreaza de mult timp si, in final, va fi o victorie pe care o merita, avand in vedere eforturile depuse”, afirma Corina Cretu.

Pe de alta parte, comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, subliniaza faptul ca va sustine intotdeauna proiectele comune cu Republica Moldova.

„Comisia Europeana este un aliat al Romaniei si al Republicii Moldova, iar din partea mea va exista intotdeauna deschidere completa pentru a sprijini proiectele comune”, declara Corina Cretu.

La conferinta de presa sustinuta luni la Bruxelles dupa intrevederea cu premierul Dacian Ciolos, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a declarat convins ca in timpul mandatului sau se va pune capat mecanismului MCV in cazul Romaniei.

‘Nu exista o legatura stransa intre ceea ce eu as spune cazul Bulgariei si cazul Romaniei. Cele doua cazuri sunt separate. Daca Romania o ia inaintea amicilor nostri bulgari, prietenilor bulgari, evident ca mecanismul se va incheia daca Romania mentine nivelul de punere in practica actual al asteptarilor Comisiei Europene si din partea statelor membre, atunci acest lucru se va intampla’, a afirmat seful executivului comunitar.
Adauga un comentariu