International

Coreea de Nord pregateste manevre terestre si aeriene de mare amploare

Publicat: 28 apr. 2013
1

Coreea de Nord pregateste manevre terestre si aeriene de mare amploare pe fondul unor tensiuni crescute in Peninsula Coreea, dupa testul nuclear nord-coreean din 12 februarie, a anuntat o sursa guvernamentala sud-coreeana.

Pentru aceste exercitii ar urma sa fie mobilizate artileria si armata aerului in jurul portului Nanmpo (vest), potrivit sursei citate de agentia de presa Yonhap, scrie Agerpres.

„Se pare ca este vorba de exercitii la scara larga”, a adaugat sursa citata, referindu-se la temerile ca Phenianul ar putea profita de aceste manevre pentru a crea un incident militar sau pentru a efectua un tir cu racheta balistica.

La 23 noiembrie 2010, artileria nord-coreeana a lansat obuze in insula Yeonpyeong, un recif de 7 km2 in Marea Galbena, cauzând moartea a doi civili si a doi soldati sud-coreeni.

Coreea de Sud a ripostat cu 80 de tiruri, provocând temeri cu privire la escaladarea conflictului si declansarea unui nou conflict intre Nord, sustinut de China, si Sud, aliat al SUA, care are 28.500 de soldati.

În Peninsula Coreea tensiunile s-au amplificat dupa ce Coreea de Nord a efectuat al treilea test nuclear, in luna februarie.
Adauga un comentariu