Eveniment-Social

„Copiii cu probleme nu creeaza probleme!”

Publicat: 21 feb. 2001
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:20219;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

La Grup Scolar „Victoria” Iasi sunt 76 de elevi orfani fie de un parinte, fie de ambii parinti. Din banii pe care ii primeste de la bugetul pentru burse, conducerea scolii incearca sa le dea copiilor macar o parte din burse. „Anul trecut, in septembrie, primisem foarte putini bani. Ar fi trebuit sa le dam copiilor cate 10.000 de lei. Am fost la Primarie si am rugat sa ne ajute cu niste fonduri pentru a completa bursele elevilor. Ar fi fost rusinos sa le dam cate 10.000 de lei”, a spus profesor Dolores Voinea, director adjunct al Grupului Scolar „Victoria” Iasi. Pentru a ajuta elevii orfani cu venituri foarte mici, conducerea scolii, impreuna cu dirigintii, a decis sa ofere catorva dintre ei cartele gratuite pentru a servi masa de pranz la cantina. „Cele patru cartele sunt platite din banii donati de profesori. Nu ii putem ajuta din veniturile proprii ale scolii. Acestea sunt foarte mici si le folosim pentru investitii”, a mai spus Dolores Voinea.
In ceea ce priveste comportamentul copiilor orfani, aceasta a precizat: „Nu am avut probleme cu ei. Sunt copii buni, unii chiar foarte buni. Multi dintre ei, dupa ce termina liceul, se angajeaza. Cei mai multi isi gasesc un loc de munca in domeniul confectiilor”.
„In general, copiii cu probleme nu creeaza probleme. Invata pentru ca isi dau seama ca asta este singura lor sansa de a ajunge undeva. Ii sustinem cat putem si ii asteptam sa revina printre noi, sa ne fie colegi – maistri, ingineri, profesori”, a spus Julieta Arseniuc, profesor de informatica la Grup Scolar „Victoria” Iasi.
Adauga un comentariu