National

Copii infectati cu salmonella dupe ce au mancat TORT la gradinita

Publicat: 07 oct. 2014
1
Infectie cu salmonella intr-o gradinita din Cluj-Napoca. Mai multi copii s-au simtit rau dupa ce au mancat tort la aniversarea unui coleg. Trei micuti au ajuns la spital, iar analizele au confirmat ca au salmonella.
Toti copiii care s-au simtit rau au doar patru ani si sunt din aceeasi grupa. Parintii suspecteaza ca ei s-au imbolnavit dupa ce au mancat tort adus pentru aniversarea unui alt micut. Alerta insa s-a dat prea tarziu pentru ca prajitura sa mai poata fi analizata.
Zece copii au lipsit de la gradinita din Cluj-Napoca, iar trei dintre ei au fost internati in spital si sunt confirmati cu salmonella.

Citeste si:Cosmarul intepaturii de tantar. Virusul West Nile confirmat la Spitalul de Boli Infectioase

 
Potrivit Romania TV, parintii copiilor bolnavi au facut plangere la Directia de Sanatate Publica. Controalele autoritatilor nu au gasit nimic in neregula la cofetaria care a facut tortul.
„Prajitura a fost ridicata in data de 25 de la laboratorul de cofetarie si a fost distribuit in data de 26 cu ocazia zilei copiilor. Deci s-ar putea ca si parintele sa aiba vreo vina. Sunt suspiciuni si in aceasta cauza? Eu nu pot confirma decat pe fapte”, a declarat Mihai Moisescu, director adjunct DSP Cluj.
Ca sa evite astfel de infectii pe viitor, conducerea gradinitei a decis sa interzica aniversarile copiilor.Adauga un comentariu