National

Conventie semnata intre Romania si Norvegia pentru evitarea dublei impuneri

Publicat: 27 apr. 2015
1

Ministrul Bogdan Aurescu si omologul sau norvegian, Børge Brende, au semnat, luni, Conventia intre Romania si Regatul Norvegiei pentru evitarea dublei impuneri si prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, informeaza MAE.

Ministrul Bogdan Aurescu a facut, luni, o vizita oficiala in Norvegia, la invitatia omologului sau, Børge Brende, el avand consultari cu ministrul afacerilor externe norvegian si convorbiri cu presedintele Parlamentului, Olemic Thommessen.

Potrivit MAE, in cadrul consultarilor cu ministrul Børge Brende, seful diplomatiei romane a subliniat faptul ca investitorii norvegieni ar putea valorifica stabilitatea economica a Romaniei pentru a demara afaceri in tara noastra si a pledat pentru intensificarea schimburilor comerciale bilaterale, care in prezent se ridica la 675 milioane de euro. „In acest context, cei doi ministri au convenit sa actioneze pentru a impulsiona diversificarea cooperarii la nivel economic si sectorial. Bogdan Aurescu a multumit pentru faptul ca Norvegia pune la dispozitia Romaniei fonduri prin Mecanismul financiar al SEE si prin Mecanismul financiar norvegian”, mentioneaza sursa citata.

Ministrul Bogdan Aurescu si omologul sau Børge Brende au semnat, in cadrul vizitei, „Conventia intre Romania si Regatul Norvegiei pentru evitarea dublei impuneri si prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit”, document care are ca principal scop stimularea schimburilor economice si a relatiilor economice si sociale, in general, intre cele doua tari, se arata in comunicatul MAE.

Tags:Adauga un comentariu