Eveniment-Social

Controlorul RATP care jefuia copiii in autobuze a fost trimis in judecata

Publicat: 05 feb. 2013
1

@ Barbatul si-a trecut insemnele unei legitimatii de controlor pe spatele unui card de cumparaturi din puscarie @ A fost prins pentru ca tatal uneia dintre victime a vazut intamplator telefonul furat

Marian Turcanu, de 24 ani, tanarul care si-a fabricat legitimatie de controlor al Regiei Autonome de Transport Public Iasi (RATP), a fost trimis in judecata de procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi sub acuzatia de inselaciune. Oamenii legii au reusit sa probeze doua fapte ale acestuia, insa este posibil sa mai fie victime care nu s-au mai complicat sa depuna plangere la Politie. Acesta a fost arestat preventiv in perioada sarbatorilor de iarna. Marian Turcanu a fost eliberat conditionat din penitenciar pe data de 4 decembrie 2012, mai avand de executat un rest de pedeapsa de 645 de zile. Pentru ca nu avea cu ce trai, acesta a falsificat o legitimatie de controlor. In fapt, acesta a scris „controlor RATP, seria si ruta”  pe un card pe care il avea din puscarie si pe care il folosea pentru a putea cumpara produse de la magazin. Era un card cu poza si cu numele lui. Miza pe un tupeu incredibil atunci cand gasea oameni care nu aveau bilete cumparate. Viza in principal adolescenti sau copii care se speriau foarte usor. Pe data de 14 decembrie 2012, in jurul orei 18.00, Daniel Stefan S. se afla in autobuzul RATP pe ruta 19 si a ramas fara telefonul mobil in valoare de 200 lei, dupa ce s-a intalnit cu Marian Turcanu. Acesta din urma i-a aratat legitimatia de controlor si cand a observat ca victima nu are bilet, i-a spus sa-i dea telefonul mobil ca garantie pana va plati amenda. In prima zi de Craciun, o alta persoana a reclamat ca a fost lasata fara telefonul mobil de falsul controlor RATP. De data asta, noua victima se afla in autobuzul de pe ruta 30. Turcanu a fost cercetat si intr-un dosar al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT). Pe data de 27 decembrie, acesta a fost prins dupa ce tatal celui de-al doilea copil jefuit a vazut intamplator telefonul pe masa unui bar din zona Piata CUG.
„Inculpatul Turcanu Marian a dat dovada de îndrazneala si perseverenta în activitatea infractionala, faptele sunt savârsite fata de victime minore, în mijloace de transport în comun, prin folosirea calitatii mincinoase de controlor RATP; inculpatul este recidivist, motiv pentru care apreciem ca lasarea în libertate a acestuia prezinta un pericol concret pentru societate si ar putea conduce la reactia opiniei publice ca justitia si cei care concura la realizarea ei nu actioneaza îndeajuns si cu suficienta fermitate în combaterea infractionalitatii”, au precizat anchetatorii in momentul arestarii. La audieri, barbatul a recunoscut totul.
Comentarii
      • nu cred ca daca esti in regula are cineva ceva cu tine… Asa cum esti constient ca trebuie sa platesti painea la magazin si consumatia la bar,de ce sa nu-ti platesti si calatoria cu autobuzul? Ti-ai pus vreodata problema ca daca a-r plati toti calatorii biletul acesta nu a-r mai asa scump? Dar asa ei trebuie sa-si acopere pierderile si de unde daca nu marind pretul calatoriei

  • Din pacate nu numai falsii controlori provedeaza asa… si cei angajati cu vechime procedeaza la fel cu copii. Si sa nu mai spun de tiganii care nici macar nu dunt intrebati de bilet, iar daca cumva indraznesti sa zici ceva… atat iti trebuie: ai si tiganii si controlorii pe cap. Rusine!!!

Adauga un comentariu