Actualitate

Contract dubios la Aeroportul Iasi. Doua miliarde lei catre o firma de apartament

Publicat: 27 nov. 2016
1
Aeroportul International Iasi va aloca cateva sute de mii de lei unei firme din Bucuresti pentru o serie de echipamente privind detectarea urmelor de explozibili si de narcotice. Contractul prevede achizitia unor astfel de echipamente folosite la controlalele check-in, iar aerogara ieseana va achita 225 mii de lei societatii respective. Este vorba de firma Business Plus SRL din sectorul 2 din Bucuresti, societate care a concurat singura la aceasta procedura. Aeroportul, condus inca de liberalul Marius Bodea, a incheiat contractul cu o firma ce are un trecut dubios. Aceasta societate avea anul trecut doar patru angajati, iar cifra de afaceri a crescut de la an la an.

Astfel, in 2015, societatea a ajuns la o cifra de afaceri de 4,9 milioane de lei, iar numarul de angajati a crescut cu cate unul pe an. In anul 2012 avea 0 angajati, o cifra de afaceri de 1,2 milioane lei si un profit de 52 mii lei. In 2015, cu patru angajati a ajuns la un profit de 652 mii lei. Firma apartine unor persoane cu legaturi stranse in aviatie. Firma a fost infiintata in anul 2003 si are ca obiect de activitate comertul cu echipamente de securitate, siguranta si logistice pentru domeniul militar, fortele de ordine si pentru aviatie. Asociat unic în Business Plus SRL este Ion Tomescu, fost director general al companiei de stat Romatsa. Firma a fost înfiintata în 2003, de Remus Nicolae Gafita si Emilian Cristian Olteanu. Primul dintre acestia, Remus Gafita, este fostul director al Aeroportului Baneasa. In ultimii ani, societatea a incheiat o serie de contracte extrem de avantajoase.

De exemplu, acum cativa ani, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera a cumparat munitie de razboi pentru Garda de Coasta de la aceasta firma, pentru 874 mii lei. Firma lui Tomescu este printre putinele care activeaza pe aceasta piata exclusivista de livrare a echipamentelor respective. Firma a mai avut contracte cu Aeroportul „Henri Coanda” Otopeni, unde a livrat remorchere în valoare de 1.426.000 lei, Aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta, dar si cu unele unitati militare subordonate MInisterului Apararii Nationale. Au mai fost incheiate contracte cu Compania Nationala Romtehnica, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Metale Neferoase si Rare (IMNR), dar si catre alte institutii. In ultimii ani si-a schimbat de mai multe ori adresa, de fiecare data avand sediul in cate un apartament.
Adauga un comentariu