Local

Contrabanda de tigari facuta cu avionul, la frontiera cu Republica Moldova

Publicat: 27 iul. 2016
1

Echipele din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi au descoperit 5.000 pachete de tigari pe un camp aflat in zona de frontiera, care fusesera transportate din Republica Moldova cu ajutorul unui aparat de zbor de mici dimensiuni. In urma cu doua zile, in jurul orei 00:30, valorificand o informatie transmisa de omologii din R. Moldova, politistii de frontiera, folosindu-se de autospeciala de termoviziune, au observat un aparat de zbor de mici dimensiuni care s-a deplasat peste linia de frontiera, din R. Moldova spre Romania, dupa care s-a intors pe teritoriul statului vecin.

„S-a procedat la monitorizarea si cercetarea zonei de pe traseul aparatului de zbor, ocazie cu care, pe un camp aflat la aproximativ 2 km Est de localitatea Gara Rosiesti, judetul Vaslui, au fost descoperite 10 colete ce contineau 5.000 pachete de tigari marca Ashima. Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii si, in cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari impreuna cu autoritatile de granita ale statului vecin, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si luarea masurilor legale”, au declarat reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

Totodata, oamenii legii au depistat 6.760 tigarete ascunse pe care trei participanti la traficul transfrontalier incercau sa le introduca ilegal in Romania. La vama Albita s-a prezentat pentru a intra in tara, cetateanul din R. Moldova Sergiu N., in varsta de 48 de ani, conducand un microbuz marca Mercedes, inmatriculat in Republica Moldova.

Tot la vama Albita s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, in calitate de pasager al unui autoturism marca Seat, Stela J., cu cetatenie romana si Republica Moldova, in varsta de 47 de ani. O ora mai tarziu, in acelasi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a intra in tara, pasager intr-un autoturism marca BMW, cetateanul francez Ghenndii S., in varsta de 37 de ani. Politistii de frontiera au descoperit ascunse in lada frigorifica, in lada de scule si sub scaunul soferului microbuzului, lipite pe corpul femeii si in bagajele personale ale cetateanului francez, un numar total de 6.760 tigarete de provenienta Republica Moldova.

 
Adauga un comentariu