Eveniment-Social

Contabila Primariei a fost condamnata ieri la Tribunalul Iasi! Era bagata intr-un dosar de coruptie

Publicat: 10 sept. 2015
1

@ In acest dosar au fost dati pe mana judecatorilor unii dintre cei mai grei politicieni din Iasi @ Femeia a acceptat sa faca o intelegere cu procurorii

Ieri, magistratii de la Tribunalul Iasi au admis acordul de recunoastere a vinovatiei in cazul unei contabile de la Primaria Pascani, care fusese acuzata intr-un mega dosar de coruptie. Daniela Mahu Marcovschi, lucreaza la Serviciul Buget, Financiar, Contabilitate din cadrul unitatii mentionate. In cursul anchetei derulate de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi, femeia a recunoscut totul si a ajuns la o intelegere cu procurorii. Rezultatul acestei intelegeri echivaleaza cu o pedeapsa de opt luni de inchisoare cu amanarea executarii. Asta inseamna ca pedeapsa nu va fi trecuta in cazier.

Dupa incheierea acordului cu procurorul de caz, a fost ceruta aprobarea instantei de judecata. Intr-o situatie similara se afla Monica Oneata de la Biroul Administratie Publica, compartimentul registratura. Cele doua femei fac parte din lotul de peste 30 de persoane care au fost anchetate de procurorii de la DNA Iasi, in legatura cu modul in care a fost recuperata suma de aproximativ un milion lei, suma pe care SC Agrocomplex Lunca Pascani SA o datora bugetului Consiliului Local Pascani, ca urmare a unui contract incheiat tocmai in anul 1997. Cele doua angajate i-au ajutat pe angajatii cu functii de conducere sa scape de plata sumei datorate de SC Agrocomplex Lunca Pascani SA. Printre cei care au fost trimisi deja in judecata in acest dosar se numara deputatul Neculai Ratoi, senatorul Florin Constantinescu si Dumitru Pantazi, actualul primar al Pascaniului.

„În perioada aprilie – mai 2012, inculpatii Zuzan Mircea si Negrescu Nicoleta, cu intentie, au determinat-o pe inculpata Oneata Monica, functionar din cadrul Primariei Municipiului Pascani – Biroul Administratie Publica – compartiment registratura, sa falsifice condica de evidenta a corespondentei Serviciului Finante Publice Locale Pascani pentru a crea aparenta comunicarii catre acest serviciu a unei adrese din data de 31.10.2007”, au precizat procurorii despre fapta comisa de Monica Oneata. „În aceeasi perioada, inculpata Negrescu Nicoleta, cu stiinta, în scopul crearii aparentei comunicarii catre Serviciul Buget, Financiar, Contabilitate a adresei mentionate mai sus, a determinat-o pe inculpata Marcovschi-Mahu Daniela, angajata a acestui serviciu, sa mentioneze în fals faptul ca a primit acest document la data de 05.11.2007. Un alt exemplar al acestei adrese ce continea o simpla semnatura olografa a fost „trimis” în aceleasi conditii si Serviciului Finante Publice Locale Pascani”, au completat oamenii legii.
Adauga un comentariu