National

Consultari cu elevii in privinta bac-ului

Publicat: 14 iun. 2012
1

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, si secretarul de stat Stelian Fedorca au avut o consultare cu reprezentantii elevilor de clasa a XI-a din liceele bucurestene. In urma votului informal exprimat de acestia, majoritatea au optat pentru pastrarea actualei formule de desfasurare a examenului de bacalaureat.

Potrivit unui comunicat al MECTS, pâna in 30 iunie va urma sa aiba loc completarea la nivel national a unui chestionar pe acest subiect, dar si analiza si interpretarea raspunsurilor si stabilirea concluziilor.

Elevii prezenti au fost chestionati in legatura cu structura si modalitatea de desfasurare a examenului de bacalaureat din 2013, fiind invitati sa se pronunte fie pentru aplicarea cu celeritate a prevederilor Legii Educatiei Nationale, ce reglementeaza un sistem de evaluare diferentiata la sfârsitul clasei a XII-a, fie pentru mentinerea sistemului actual.

In cadrul intâlnirii, ministrul Liviu Pop a subliniat importanta acestor consultari initiate de MECTS, deoarece pot genera idei constructive.
„Timpul este extrem de scurt, iar cea mai buna decizie va fi cea luata in beneficiul elevilor”, a spus ministrul interimar al Educatiei.
La dezbaterea la care au participat peste 100 de elevi, MECTS a fost reprezentat si de Liliana Preoteasa, director general in Ministerul Educatiei, si Albert Craiu, consilier al ministrului pentru relatia cu elevii.
Adauga un comentariu