Eveniment-Social

Consiliul Judetean Iasi a impartit primariilor 37 de milioane lei

Publicat: 29 iun. 2012
1

@ Autoritatile judetene au distribuit ieri cateva zeci de milioane lei catre localitatile din judet, bani care vor fi folositi pentru sustinerea unor proiecte cu finantare guvernamentala sau europeana @ Consilierii au estimat si proiectia bugetara pentru urmatorii patru ani

Alesii judetului au impartit ieri circa 37 milioane lei catre toate cele 98 de unitati administrativ-teritoriale din regiune in cadrul unei sedinte extraordinare a plenului institutiei. Banii urmeaza a intra in conturile primariilor din judet in cel mai scurt timp. Proiectul de hotarâre a prevazut propunerile de repartizare pe fiecare localitate in parte a procentului de 20 la suta din cotele si sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale. La repartizare au contat si proiectele europene derulate de fiecare localitate in parte, dar si numarul de locuitori si suprafata fiecarei unitati-administrativ teritoriale. Astfel, municipiul Iasi va beneficia de 7,1 milioane lei, in timp ce municipiul Pascani va primi 1,2 milioane lei. Orasul Harlau va primi, de pe urma acestei repartizari, 385.000 lei, iar Podu Iloaiei va primi 399.000 lei. Si orasul Targu Frumos va beneficia de 374.000 lei. Dintre comune, Belcesti va primi circa 615.000 lei, in timp ce comuna Cotnari va beneficia de 574.000 lei, iar comuna Tibanesti va primi 499.000 lei.

In calcul au intrat sumele ce vor fi alocate pentru sustinerea proiectelor pe anul 2013, dar si estimarile pentru perioada 2014-2016. „Am discutat despre impartirea procentului de 20 la suta din sumele defalcate din TVA si impozitul pe venitul global catre orasele, comunele si municipiile judetului pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru cofinantarea proiectelor cu finantare nationala sau europeana”, a spus Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi.
Adauga un comentariu