Eveniment-Social

Consilierii judeteni au ajuns sa faca teren, dupa ce au vegetat in sala de plen

Publicat: 22 mart. 2016
1

Drumarii ieseni au trecut la prioritizarea investitiilor pentru modernizarea arterelor din judet. O comisie formata din consilieri judeteni verifica in teren starea drumurilor, iar in functie de situatie, autoritatile vor decide ce artere urmeaza sa beneficieze de finantare pentru reabilitare. Din aceasta comisie fac parte consilieri judeteni precum Cristian Stanciu, Victor Chirila, Liviu Bulgaru, Petru Dascalu, Marian Hauta si reprezentanti ai Directiei Tehnice a Consiliului Judetean Iasi. Ieri a fost pentru prima data cand aceasta comisie a verificat starea drumurilor la fata locului. Si asta dupa ce, ideea formarii comisiei a fost initiata inca de anul trecut. Pana acum insa, nici unul din acesti consilieri judeteni nu a fost in teren, iar comisia nu a avut cum sa se intruneasca. Acestia au verificat ieri mai multe sectoare de drum, printre care Tomesti- Tutora- Prisacani- Grozesti, limita judetului Vaslui- Ciortesti- Coropceni, dar si zona comunei Barnova, pana la intrarea in municipiul Iasi. In urma analizei din teren, consilierii vor decide si cum vor imparti banii ramasi in execedentul bugetar al Consiliului pentru refacerea arterelor din judet.

„In functie de ce se va constata in teren, se va trece la aceasta prioritizare. Consilierii vor evalua fiecare drum in parte si ei vor decide pasii urmatori la nivelul Consiliului Judetean. Urmatoarea intalnire ar urma sa aiba loc in cursul saptamanii viitoare”, a spus Daniel Minciuna, directorul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi. Masterplanul de transport al judetului a fost impartit in opt subaxe de transport, inca de prin 2014, insa de atunci si pana in prezent, nu s-a mai intamplat nimic notabil. Initial, in calcul au fost luate opt subaxe, dar si alte artere secundare din Iasi. Proiectul prevede o finantare totala de peste cateva zeci de milioane euro.
Comentarii
  • Domnilor , dupa ce 4 ani ati aruncat sute de miliarde pe plobe si pietruiri veniti acum sa constatati ca drumuri sunt ” ciuruite ” ? Dupa ce ati platit 20 miliarde pe studii de fezabilitate in 2014 , faceti acum ” constatari in teren ? Mergeti domnilor la DNA si cereti-va scuze ca ati intarziat !

Adauga un comentariu