Eveniment-Social

Consilierii judeteni asteapta inceperea lucrarilor la Manastirea Golia

Publicat: 01 apr. 2008
1

• Consilierii judeteni au supus ieri dezbaterii proiectul privind reabilitarea Manastirii Golia, care conform sefilor administratiei judetene va fi finalizat la sfarsitul anului viitor

Sedinta consilierilor judeteni de ieri a fost una care s-a desfasurat foarte rapid. Cele aproximativ 70 proiecte pe care consilierii le-au avut pe mese au fost analizate intr-un timp record. Dintre proiectele analizate de plenul Consiliului Judetean (CJ), aproximativ un sfert au facut referire la centre de asistenta pentru tinerii institutionalizati pe care CJ vrea sa le construiasca sau sa le modernizeze. Totodata, printre cele mai importante proiecte de hotarare au fost cateva care au vizat si transportul public judetean de persoane. Astfel, plenul CJ a aprobat un numar de 98 de trasee noi, incluse in programul de Transport Public Judetean pentru perioada 2008-2011. Totodata, a fost aprobat si un nou regulament ce priveste transportul judetean de persoane, care cuprinde 40 de articole referitoare la acest tip de transport.

„Noi dorim sa stabilim o structura a retelei de trasee pentru transportul de calatori in functie de dezvoltarea economica a zonelor respective, in concordanta cu cererile de transport public judetean de calatori”, a spus presedintele CJ Iasi, Lucian Flaiser. Pe de alta parte, consilierii au dezbatut si un proiect ce vizeaza finantarea si evaluarea proiectului de reabilitare a monumentului Manastirea Golia. „Proiectul care vizeaza reabilitarea Manastirii Golia este al Consiliului Judetean; am depus si proiectul privind infrastructura, care a fost aprobat acum patru ani, iar acesta a ocupat locul doi pe tara la proiecte depuse dupa Centrul Expozitional„, a spus Flaiser. Acesta a mai spus ca o asemenea investitie dureaza cam un an si jumatate, dar termenul de finalizare nu poate fi prelungit mai tarziu de 2009. Proiectul intitulat „Reabilitarea si dezvoltarea turistica a ansamblului monument istoric Manastirea Golia”, ai carui beneficiari sunt atat CJ Iasi, cat si Consiliul Local Iasi, are o valoare de aproape 5 milioane Euro, din care peste 3 milioane Euro reprezinta finantarea UE prin fonduri Phare. Lucrarile la Manastirea Golia vor include, printre altele, consolidarea structurii bisericii, cat si drumul de acces si strazile din preajma manastirii. Totodata, vor intra intr-un proces de reabilitare si liniile de tramvai aflate pe strada Cuza Voda. In cadrul sedintei de ieri, consilierii au supus dezbaterii un proiect referitor la avertizarea si prevenirea populatiei in cazul in care exista riscul unor inundatii. CJ Iasi se va asocia cu alte consilii judetene din Cluj, Galati, Teleorman si Olt in vederea implementarii acestui nou program. De asemenea, consilierii au analizat si un proiect ce vizeaza salubrizarea in judet, proiect ce va fi realizat in colaborare cu Consiliul Judetean Vaslui.
Adauga un comentariu