Actualitate

Conferinta Instalatii pentru Constructii si Economia de Energie la Universitatea Tehnica Iasi – FOTO,VIDEO

Publicat: 06 iul. 2016

Astazi, 7 iulie, si maine, 8 iulie 2016, Universitatea Tehnica (TUIASI) Gheorghe Asachi din Iasi gazduieste cea de-a XXVI-a editie a Conferintei „Instalatii pentru Constructii si Economia de Energie”. Evenimentul este organizat de catre Politehnica ieseana – Facultatea de Constructii si Instalatii, Departamentul de Ingineria Instalatiilor, impreuna cu Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania (AIIR) – filiala Moldova si compania ieseana de constructii si instalatii DAS.

Citeste si:  Conferinta nationala „Instalatii pentru constructii si economia de energie”, la UTI

Cu acest prilej, astazi, de la ora 12:00, la TUIASI, Corp T, Rectorat, str. Prof. Dr. Doc. Dimitrie Mangeron nr. 67, parter, este programata lansarea oficiala unde vor participa prof. onor. univ. dr. ing. Liviu Dumitrescu, presedintele AIIR si prof. univ. dr. ing. Theodor Mateescu, presedintele AIIR – filiala Moldova. Agenda acestei editii cuprinde o tematica diversificata de subiecte care vizeaza metodele si sistemele de economisire a energiei în domeniul instalatiilor, fie prin utilizarea formelor neconventionale de energie sau promovarea unor solutii inovatoare.

Citeste si:  Proiect unic in toata Romania, lansat la Universitatea Tehnica din Iasi – GALERIE FOTO, VIDEO

„Vizam, în mod principal, probleme legate de cerintele functionale si de micro-climat pentru cladiri si aspecte privind impactul instalatiilor asupra mediului ambiant. O atentie deosebita este acordata, si la aceasta editie, metodelor si sistemelor de economisire a energiei în domeniul instalatiilor, fie prin utilizarea formelor neconventionale de energie sau promovarea unor solutii inovatoare.
Pe de alta parte, la deschiderea lucrarilor, prof. univ. dr. ing. Theodor Mateescu, vicepresedinte AIIR si presedinte filiala Moldova Iasi a AIIR, declara: «Eveniment traditional pe agenda manifestarilor tehnico-stiintifice organizate de AIIR si-a pastrat, de-a lungul existentei sale, statutul de promotor al progresului tehnic în domeniu. Cerintele generate de exigentele utilizatorilor si dezvoltarea continua a domeniului Ingineriei Instalatiilor pentru cladiri impun adoptarea dinamica a acelor mai recente realizari pentru a face fata provocarilor momentului… Desi o mare parte din anii parcursi de la prima editie au fost dedicati eforturilor de integrare europeana si de dezvoltare comunitara, realitatile interne ne obliga sa privim cu mai multa atentie înlauntrul nostru pentru a ne putea regla pasii în mersul comun. Capacitatea profesionala a specialistilor nostri ne confera garantia reusitei”, arata organizatorii.

Citeste si:  Conferinta internationala despre instalatii pentru constructii si economia de energie la UTI – GALERIE FOTO, VIDEO

PROGRAM CONFERINTA 2016 DAS – TUIASI
Adauga un comentariu