Eveniment-Social

Conducerea Consiliului Judetean se implica in demascarea firmelor fantoma

Publicat: 09 ian. 2002
1

•Victimele dadeau curs anunturilor din presa, potrivit carora anumite societati asigurau cursuri de pregatire si instruire in vederea incheierii unor contracte de munca in strainatate

Vicepresedintele CJ Iasi, Nicolae Ivanciu, a primit mai multe sesizari din partea unor persoane care au fost escrocate de o serie de firme fantoma. Victimele dadeau curs anunturilor din presa, potrivit carora anumite societati asigurau cursuri de pregatire si instruire in vederea incheierii unor contracte de munca in strainatate. Mai mult, aceste firme eliberau chitante justificatoare pentru toata gama de servicii pe care le promiteau. Au fost astfel pacaliti foarte multi ieseni cu venituri minime, fiind escrocati de sume variind intre 900.000 si 4 milioane.

Nicolae Ivanciu ne-a prezentat cazul concret al unei femei din satul Covasna, comuna Costuleni, care s-a plans ca dupa ce a platit aproape 1,5 milioane firmei Romtin, cu sediul fictiv in Iasi, pe strada Bucium numarul 54, cod fiscal 9172263, persoana de contact nu a mai fost de gasit, ramanand pacalita de intreaga suma. „Maria Constantin mi-a prezentat mai multe chitante din care rezulta ca a platit sume importante acestei firme fantoma, bani pe care a trebuit sa-i imprumute. La adresa mentionata nu functioneaza nici o societate Romtin, femeia fiind prin urmare escrocata.

Conducerea CJ Iasi nu are nici un fel de competenta in solutionarea unor astfel de plangeri, dar am informatii cum ca in astfel de afaceri sunt implicate o serie de persoane „cu greutate”, fosti si actuali ofiteri de politie; de aceea l-am informat despre acest caz pe seful Inspectoratului Politiei Judetene, locotenent-colonel Stefan Alexa, care va demara o ancheta pentru gasirea vinovatilor”, a declarat Ivanciu. Acesta a mai adaugat ca este convins ca numarul celor escrocati in acest mod este mult mai mare, insa foarte multi ieseni prefera sa nu faca plangere, fiind jenati din cauza naivitatii de care au dat dovada. Un scandal asemanator a facut deliciul mass-mediei in prima jumatate a anului 2001, insa cercetarile au dus la demascarea unei singure firme fantoma in spatele careia „lucrau” un cetatean italian si unul roman. Este interesant de urmarit modul de derulare a cercetarilor in acest nou caz si daca se va dovedi implicarea ofiterilor amintiti.
Adauga un comentariu