Actualitate

Conducerea CJ ramane batuta in cuie. Guvernul a rezolvat problema

Publicat: 03 iul. 2016
1

Situatia de la varful Consiliului Judetean Iasi a fost transata tocmai de Guvern. Dupa ce zile la rand s-a tot speculat faptul ca Prefectura ar urma sa atace hotararea prin care noua conducere a Consiliului Judetean a fost desemnata, Executivul a emis o Hotarare prin care a clarificat situatia.

Concret, au fost inregistrate mai multe cazuri, printre care si cel de la Iasi, in care cei desemnati sa ocupe posturile de presedinte, vicepresedinte al CJ si viceprimari au votat la randul lor in plen, desi legea nu le permitea acest lucru. Numai ca Executivul a emis o astfel de hotarare prin care le-a dat dreptul si consilierilor care au candidat la aceasta functie sa voteze. Este vorba despre Ordonanta de Urgenta 42 din 30 iunie 2016, publicata în Monitorul Oficial nr 492, privind stabilirea unor masuri financiare si pentru modificarea si completarea unor acte normative. La capitolul IV, articolul 1, se arata ca la deliberarea si adoptarea hotarârilor care privesc alegerea sau schimbarea din functie a viceprimarului participa si voteaza consilierul local care candideaza la functia de viceprimar, respectiv viceprimarul în functie a carui schimbare se propune.

De asemenea, la articolul 2 se arata ca la deliberarea si adoptarea hotarârilor care privesc alegerea sau eliberarea din functie a presedintelui sau vicepresedintelui de consiliu judetean participa si voteaza consilierul judetean care candideaza la acele functii sau presedintele sau vicepresedintele a carui eliberare din functie se propune.
Comentarii
Adauga un comentariu