National

Condimentul românesc pe care lumea l-a uitat. Vindecă multe boli şi poate înlocui sarea

Publicat: 12 oct. 2019

 

Extrem de aromat şi versatil, este folosit în bucătăria românească cu precădere la prepararea supelor şi ciorbelor. Pe lângă gustul divin pe care îl dă mâncărurilor, această plantă aromatica este un foarte eficient remediu rapid. În plus, prin aroma sa, el poate înlocui cu succes sarea!

Răspândit pe arii largi în emisfera nordică, tarhonul este parte din cele patru ierburi fine ale francezilor, alături de pătrunjel, asmaţui şi arpagic. Se găseşte din abundenţă şi la noi în ţară, însă din nefericire bucătăria romaneaca nu îi fructifica îndeajuns.

Dacă gospodinele ce se inspiră din bucatara vestică îl mai folosesc, puţină lume ştie că ceaiul de tarhon este un remediu bun la toate, fiind un tratament naturist excepţional în lupta cu numeroase boli sau infecţii.

Tratează afecţiunile digestive

Băut regulat, ceaiul de tarhon este un aliat veritabil al sănătăţii sistemului digestiv. Este de un real ajutor în combaterea constipaţiei, a balonării şi a dispepsiei şi ajuta la reglarea metabolismului, prin stimularea secreţiei de sucuri digestive şi activarea unor enzime speciale.

Tratează problemele ginecologice

Prieten al sistemului reproducător feminin, ceaiul de tarhon reglează ciclul menstrual şi ovulaţia, luptând astfel împotriva infertilităţii. În plus, infuzia din această plantă aromatica reprezintă un calmant natural al simptomelor sindromului premenstrual.

Alungă afecţiunile stomatologice

Substanţele active găsite în tarhon au un efect calmant rapid asupra durerilor gingivale şi dentare şi previn apariţia cariilor. Ceaiul preparat din acest condiment poate fi folosit atât că antiseptic, cât şi ca agent anestezic în stomatologie.

Întăreşte imunitatea organismului

Iarba aromatică medicinală cu puternice proprietăţi imunostimulatoare, datorită antioxidanţilor, a compuşilor activi şi a conţinutului ridicat de vitamina C, tarhonul are proprietatea de a întări imunitatea organismului, protejându-l de infecţii, conform dcnews.ro.

Tratează insomnia

Ceaiul de tarhon are proprietăţi calmante, ajutând la relaxarea nervilor şi la calmarea stării de agitaţie. Astfel, combate oboseala şi ajuta la inducerea stării de somn.
Adauga un comentariu