Eveniment-Social

Condamnare soc la Inalta Curte de Casatie! Celebru senator din Iasi, transformat in infractor!

Publicat: 25 ian. 2016
1

@ Este pentru a doua oara cand judecatorii il condamna pe senatorul iesean @ Ieri, a fost condamnat la o pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare, pentru ca a incasat in mod ilegal bani de la primarie @ „Nici nu am aflat inca pronuntarea, ca abia am venit de pe drumuri. Stiu ca este ceva cu suspendare”, a declarat aseara Sorin Lazar

Ieri, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis condamnarea lui Sorin Lazar, senator de Iasi din partea PSD, la o pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare. In primavara anului trecut, acesta a mai fost condamnat intr-un alt dosar, pentru conflict de interese. Practic, acum a primit cea de-a doua condamnare. Decizia de ieri nu este definitiva. Procurorii au descoperit modul cu totul ciudat in care actualul senator a jefuit sistematic bugetul primariei pe care a condus-o ani in sir.

Constantin Sorin Lazar este acuzat de comiterea a trei infractiuni de abuz in serviciu. Aceste infractiuni au fost comise in perioada in care Sorin Lazar a fost primarul localitatii Strunga. Alaturi de Sorin Lazar a fost trimis in judecata si Constantin Petrusca, contabilul Primariei Strunga, pentru aceleasi infractiuni. Totul pleaca de la platile ilegale facute de Sorin Lazar din banii institutiei pe care o conducea.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: in perioada 2008-2009, inculpatul Lazar Sorin Constantin, în calitate de primar si ordonator principal de credite, fara existenta unui angajament legal, a dispus aprobarea, fara nicio baza legala, a platii urmatoarelor sume de bani:
– suma de 10.160 lei, cu titlul de „onorariu participare la licitatie” catre trei persoane, membri ai comisiei de evaluare a ofertelor pentru executia unor lucrari de reparatie a drumurilor din localitate.
Aceste plati au fost nejustificate si nelegale, deoarece persoanele respective fie aveau prevazuta în fisa postului aceasta activitate ca si atributie de serviciu, fie nu puteau beneficia de alta forma de retribuire, în afara indemnizatiei prevazute de lege pentru aceasta functie.
– suma de 16.550 lei, catre alte trei persoane, reprezentând „plata lunara zilieri” (12 rate)”, au precizat procurorii de la DNA Iasi.Toate aceste plati au fost efectuate fara existenta unui angajament legal, care sa ateste un raport de munca intre partile din acele contracte. Practic, au fost date diferite sume de bani catre persoane care nu aveau niciun contract de munca cu primaria. „De asemenea, nu exista niciun act care sa ateste prestarea vreunor activitati (pontaje, receptii ale unor servicii prestate sau orice fel de act care sa dovedeasca prestarea unui anumit serviciu), în folosul unitatii administrativ-teritoriale, de catre respectivele persoane.
În acest caz, nici nu s-a pus problema retinerii si virarii vreunor impozite si contributii catre bugetul statului, persoanele respective fiind pur si simplu gratificate de catre primar cu acele sume de bani, fara vreo justificare – suma de 4.929 lei, reprezentând premii anuale, în cuantum de 2.638 lei pentru sine si 2.291 lei pentru viceprimarul comunei, sume achitate la data de 14.01.2009, dupa ce inculpatul Lazar Sorin Constantin a dobândit calitatea de senator”, au mai explicat procurorii de la DNA. Desi indemnizatia lunara era singurul mijloc prin care primarul si viceprimarul puteau obtine bani de la primarie, acestia au luat diferite sume de bani in mod cu totul ilegal.

„Am solicitat ce se putea solicita. Datele sunt publice, sunt in dosar. Nici nu am aflat inca pronuntarea, ca abia am venit de pe drumuri. Stiu ca este ceva cu suspendare. Nu prea am ce comentarii sa fac la acest moment”, a declarat aseara Sorin Lazar.
Comentarii
  • „CELÉBRU, -Ă adj. Cunoscut de foarte multă lume pentru calități excepționale; renumit, vestit, ilustru.” (Dex.). Ha; Ha; Ha

  • UN TITLU DE ***** IN CE ESTE ACEST SENATOR CELEBRU ? IN INFRACTIUNI CA PANA ACUM N-AM AUZIT DE EL .SE FAC CUNOSCUTI DOAR CAND II ANCHETEAZA JUSTITIA CA IN REST SE OCUPA TOTI DE HOTII ,DORM IN PARLAMENT SI SUNT PREZENTI CAND ISI VOTEAZA LEGI SPECIALE PENTRU EI JIGODIILE .DA CELEBRU LA HOTII SI FAPTE MURDARE .

  • Oamenii lui Nechita-niste infractori, banda organizata care au culminat cu constituirea USL (PSD+PNL)pentru liber in continuare la jaf national.
    Halal oameni avem in justitie- le dau pedepse cu suspendare si-i vedem tot in spatiul public, cu averile furate si conducand tara!Lupii pazanici la oi!

  • Celebru in ce? Este un betiv, bataus, arogant, corupt si scandalagiu. Nu e posibil ca acest on sa fie senator…de fapt ce e de mirare la cata mocirla este in randul politicenilor

    • Cand urmeaza domnul Aurel Doaca ,primarul din Comuna Costesti judetul Iasi.Dar domnul primar al orasului Harlau,domnul primar al comunei Oteleni?

  • Bine ca am scapat de acest parlamentar corupt,care sustinea o gasca de hoti in frunte cu Gioni Valeanu la Primaria Ion Neculce.Baeti pregatiti-va ca vine peste voi DNAul.

Adauga un comentariu