Eveniment-Social

Condamnare in dosarul studentilor interceptati de procurori

Publicat: 21 nov. 2013
1

@ Doua studente care au descoperit ca pot face bani frumosi promitandu-le colegilor ca le rezolva restantele la diferite materii, au fost condamnate ieri de judecatori @ Pentru recuperarea banilor, judecatorii au pus sechestru pe apartamentul uneia dintre tinere

Doua studente care au fost descoperite de procurori ca incasau bani de la colegi pentru a le obtine note de trecere la diferite examene, au fost condamnate, ieri, de judecatorii de la Tribunalul Iasi. Atena Gradinaru si Elena Dodan au recunoscut totul in fata judecatorilor, in speranta ca vor scapa de puscarie. Decizia de ieri a aratat ca dorinta lor n-a fost zadarnica. Ambele au primit cate 2 ani si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta. De asemenea, judecatorii le-au obligat pe cele doua foste studente de la Facultatea de Constructii, din cadrul Universitatii Gh. Asachi din Iasi, sa plateasca la bugetul de stat banii pe care i-au primit de la colegii lor pentru rezolvarea examenelor, cateva mii de lei. Pentru recuperarea banilor, judecatorii au dispus sa puna sechestru pe apartamentul Cristinei Gradinaru. Alaturi de cele doua tinere mentionate a mai fost trimis in judecata si Alexandru Dragulin, cel care a pornit intreaga afacere. Acesta nu a recunoscut probele procurorilor si va fi judecat in continuare. Procurorii sustin ca activitatea infractionala a lui Dragulin s-a desfasurat in perioada septembrie – octombrie 2010. Pentru a-si face rost de clienti, adica de colegi restantieri care credeau ca nu vor trece examenele fara pile, Alexandru Dragulin a inceput sa se laude prin Campusul Tudor Vladimirescu ca are influenta la doi profesori cunoscuti de la Facultatea de Constructii, Octavian Rosca si Nicu Mihalache. Sumele pe care le cerea colegilor sai pentru a le rezolva examenele erau cuprinse intre 600 de lei si 550 euro pentru un examen. Dragulin este acuzat ca a luat bani de la alti patru studenti pentru a-i ajuta sa treaca examenele pe care le aveau la profesorii mentionati. De la un coleg a luat suma de 2.000 lei, de la unul 750 lei, de la unul 600 lei si de la altul 750 euro.

Un student suparat a facut denuntul

Unul dintre cei patru studenti care au dat bani a picat la examenul care trebuia sa fie aranjat de Dragulin. De suparare, a mers la Politie pentru a face un autodenunt cu privire la cele intamplate. In acest context, anchetatorii au inceput sa-i asculte telefonul mobil al lui Alexandru Dragulin. Procurorii voiau sa ajunga la profesorii implicati in aceasta poveste. Numai ca in urma convorbirilor telefonice purtate de Alexandru Dragulin, au mai fost descoperiti inca doi studenti implicati in acest caz. Este vorba de Atena Gradinaru si Elena Dodan. Atena Gradinaru se lauda ca are influenta asupra profesorului Felix Scharf. Astfel, aceasta a primit de la trei studenti suma de 1.200 lei, iar de la un alt coleg suma de 1.000 lei. Din convorbirile telefonice a reiesit ca si Elena Dodan a incasat bani de la studenti in luna septembrie 2010, pentru a aranja examenele la aceeasi facultate. Tarifele practicate de Dodan erau mult mai mici. De la trei studenti a primit 500 lei, de la unul 600 lei, iar de la altul 1.000 lei. In urma anchetei realizate de oamenii legii, a reiesit ca profesorii nu aveau nicio implicare, iar banii solicitati nu ar fi ajuns la ei. Pusi in fata probelor, tinerii au recunoscut acuzatiile si au regretat faptele comise.
Adauga un comentariu