Local

Condamnare bomba la Judecatoria Iasi! Executat pentru noua miliarde lei!

Publicat: 25 iun. 2014
1

@ Acest individ a reusit o performanta greu de egalat dupa ce s-a vazut cu peste 9 miliarde lei vechi in conturi @ A disparut de nici macar procurorii anticoruptie n-au reusit sa-l gaseasca

Ieri, magistratii de la Judecatoria Iasi au decis condamnarea lui Leonard Valentin Bebi, presedintele unui asociatii a rromilor, la executarea unei pedepse de trei ani si zece luni de inchisoare. De asemenea, acesta trebuie sa plateasca banii pe care i-a furat din cadrul unui proiect european, adica peste 9 miliarde de lei vechi. Valentin Bebi este presedintele asociatiei Parudimos Timisoara, si dupa ce s-a vazut cu banii in buzunar, a disparut. Cand s-au prins autoritatile ca este teapa, era deja prea tarziu pentru ca individul, cel mai probabil, a plecat din tara. In luna septembrie 2012, procurorii au solicitat arestarea preventiva a lui Bebi, pe motiv ca se sustragea de la cercetarea penala aflata in curs. Banii provin dintr-un contract de colaborare incheiat cu Consiliul Local Dumesti, cu scopul de a preveni si corecta fenomenul de abandon scolar.

„La data de 27 iulie 2010, Consiliul Local al comunei Dumesti, judetul Iasi, a devenit beneficiarul unui contract de finantare pentru punerea în practica a proiectului «Masuri active pentru prevenirea abandonului scolar», finantat din Fondul Social European – P.O.S.D.R.U. Obiectivul general al proiectului l-a constituit «prevenirea si corectarea fenomenului de parasire timpurie a scolii prin promovarea parteneriatului scoala-comunitate-parinti, prin cresterea atractivitatii educatiei si prin sprijinirea elevilor din categoriile vulnerabile, într-un mediu educational deschis si inclusiv». În vederea derularii proiectului, la data de 19 septembrie 2010, Consiliul Local Dumesti a încheiat un acord de parteneriat cu Asociatia Parudimos Timisoara, reprezentata de inculpatul Bebi Leonard-Valentin, în calitatea sa de presedinte al acestei asociatii”, au precizat procurorii de la DNA Iasi.

„În acest context, în perioada decembrie 2010 – august 2011, inculpatul Bebi Leonard-Valentin, în calitate de presedinte al asociatiei mentionate mai sus, si-a însusit din contul asociatiei si a cheltuit în interes personal suma de 901.874,25 lei (echivalentul a aproximativ 210 mii de euro), primita cu titlu de prefinantare în cadrul proiectului. De asemenea, la data de 3 noiembrie 2011, pentru a demonstra ca nu a cheltuit banii în alte scopuri decât cele pentru care au fost alocati, inculpatul Bebi Leonard-Valentin a falsificat si a prezentat unui reprezentant al managerului de proiect un extras de cont bancar al asociatiei”, au mai completat anchetatorii. Nu au fost luate masuri asiguratorii întrucât nu au fost identificate bunuri în proprietatea lui Leonard Valentin Bebi.
Adauga un comentariu