Eveniment-Social

Concursul regional de Limba franceza pentru colegii tehnice si licee tehnologice N. I. Popa, la Iasi

Publicat: 17 mai 2017
1
Un parteneriat de succes a facut posibila desfasurarea Concursului regional de Limba franceza pentru colegii tehnice si licee tehnologice N. I. Popa – singurul concurs de acest tip din zona Moldovei. Astfel, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi, Colegiul Tehnic Ioan C. Stefanescu si Asociatia Romana a Profesorilor de Limba Franceza «ARPLF» au semnat un parteneriat prin care concursul va fi organizat anual in cadrul acestui colegiu.

„Suntem onorati de faptul ca am organizat in scoala noastra acest concurs care are o traditie indelungata in judetul Iasi si care reuneste elevi pasionati de Limba franceza. In aceeasi masura, ne deschidem portile cu drag si pentru Istorie sau Matematica, intrucat suntem gazde si colaboratori pentru manifestari si concursuri organizate de Inspectoratul Scolar, in aceasta perioada, la aceste discipline”, a transmis prof. Dolores Voinea, directorul colegiului.

Au fost peste 150 de participanti (elevi de liceu) din mai multe judete care au demonstrat ca Limba franceza este indragita si studiata cu pasiune si in filiera tehnologica. Acestia au sustinut o proba scrisa cu durata de o ora, dar si o proba orala, in cadrul careia si-au pus in valoare calitatile de orator – in Limba franceza.

Citeste si : Decernarea premiilor Concursului Charlotte Sibi, la Institutul Francez Iasi

Peste 20 la suta dintre elevii participanti au obtinut premii si mentiuni, evidentiindu-se mai ales elevii care au obtinut premiul I: de la Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi, de la Colegiul Economic Administrativ Iasi, Colegiul Tehnic Ioan C. Stefanescu, Colegiul Economic Mihail Kogalniceanu din Focsani, Liceul Economic Tehnologic de Turism, Liceul Tehnologic V. Madgearu, Colegiul Tehnic Gh. Marzescu, Colegiul Agricol V. Adamachi, Colegiul Unirea Pascani sau Colegiul Economic Ion Ghica din Bacau.

„Incurajam si pe aceasta cale studiul limbilor straine, intrucat nu putem sa vorbim despre o cariera de succes – oricare ar fi domeniul ales – fara cunostinte solide in domeniul limbilor straine. Fie ca este vorba de engleza, franceza, germana, spaniola sau italiana, elevii au nevoie de contexte in care sa isi puna in valoare cunostintele, au nevoie de provocari educationale in acord cu tendintele si nevoile societatii”, a transmis si prof. Sabina Manea, inspector scolar.

Mentionam, de asemenea, ca ISJ, prin inspectorul general – prof. dr. Genoveva Farcas, si-a exprimat in numeroase randuri sustinerea pentru initiativele care consolideaza studiul limbilor straine, mai ales din perspectiva cresterii sanselor absolventilor de angajare pe piata muncii. 
Adauga un comentariu