Actualitate

Concurs national de muzica la Colegiul Octav Bancila

Publicat: 05 feb. 2008
1

• Prima editie a concursului national de teoria muzicii „Constantin Constantinescu” a debutat ieri la Colegiul National Octav Bancila • Evenimentul la care participa 49 de elevi din toata tara se desfasoara in perioada 4 – 6 februarie

Ieri, a debutat la Colegiul National Octav Bancila prima editie a concursului national de teoria muzicii „Constantin Constantinescu„. Evenimentul, care se desfasoara in perioada 4 – 6 februarie, a debutat cu festivitatea de deschidere la care au participat, printre altii, Camelia Gavrila, sefa Inspectoratului Scolar Iasi sau Viorel Munteanu, rectorul Universitatii de Arte George Enescu. Tot ieri au avut loc si primele doua probe ale concursului, cea de dicteu si proba teoretica. „La prima editie a acestui concurs participa 28 de elevi de la liceele din tara si 21 de aici de la Octav Bancila. Acestia vor fi viitorii compozitori si ne dorim foarte mult ca acestia sa mearga mai departe la sectia compozitie muzicala. Concursul a fost ideea profesorilor de la catedra de teorie si solfegii de la liceu, toti au lucrat foarte mult la aceasta organizare”, a declarat Maria-Georgeta Popescu, inspector de muzica in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi.

Concursul, la care participa elevi de la clasele V-XII din Botosani, Alba Iulia, Vaslui sau Ramnicu Valcea isi va desfasura azi, incepand cu orele 09.00, proba de solfegiu. Tot azi va avea loc si festivitatea de premiere, cu incepere de la ora 18.00. „Inspectoratul scolar a acceptat cu mare bucurie aceasta idee a concursului si am devenit imediat parteneri la acest eveniment. Scoala de muzica ieseana are un cuvant destul de greu de spus, iar colegiul acesta a fost mai mereu indreptat spre performanta. Sper ca participantii sa gaseasca in acest concurs o masura a valorii lor. Noi pretuim si sustinem acest demers si sper ca acest eveniment sa fie o etapa in implinirea profesionala a elevilor”, a spus Camelia Gavrila, inspector scolar general al ISJ Iasi. Institutia partenera a acestui concurs, Universitatea de Arte, a salutat si a venit in intampinarea acestui eveniment si datorita faptului ca reprezentantii acesteia spera ca viitorii elevi sa devina mai apoi studenti. „Universitatea noastra a salutat cu interes acest concurs si ne bucuram foarte mult ca se da o asemenea atentie unei discipline care le cuprinde pe toate celelalte. Sunt convins ca acest concurs va castiga foarte mult in popularitate”, a precizat Viorel Munteanu.
Adauga un comentariu