Eveniment-Social

Concurs masluit la varful unei institutii publice iesene

Publicat: 24 iun. 2014
1

@ Angajarile pe pile fac din nou valuri intr-o institutie publica din Iasi @ La una din institutiile subordonate Consiliului Judetean Iasi ar urma sa fie adus un apropiat al presedintelui Cristian Adomnitei, criteriile de concurs fiind facute special pentru respectiva persoana @ „Se incearca organizarea unui concurs trucat. Stiu deja numele celui care va castiga”, a spus consilierul judetean Victor Chirila

Sefii unei institutii publice din Iasi au ajuns din nou sa ofere cadou unele posturi cheie apropiatilor. O demonstreaza Consiliul Judetean Iasi, institutie care in ultimii ani s-a umplut de rude si prieteni apropiati ai celor cu functii de conducere. Nici macar serviciile subordonate din Consiliul Judetean Iasi nu au scapat de astfel de aranjamente. O demonstreaza si Serviciul Public Judetean de Paza si Protectie Iasi. Serviciul de Paza a ramas fara conducere dupa ce fostul sef, Mihai Lucaci, si-a inaintat demisia din functie din motive personale. Interimatul a fost preluat de Benone Tofan, fost consilier judetean si actual director adjunct al institutiei. Numai ca acesta nu a mai avut cum sa se inscrie la concurs pentru ca postul a fost oferit deja altcuiva. Acesta post a fost deja, se pare, acontat de Danut Podea, un apropiat al presedintelui CJ Cristian Adomnitei. De altfel, conditiile de concurs sunt cel putin ciudate.

Citeste si: In ce hal sunt aranjate concursurile de angajare la Consiliul Judetean

„Consiliul Judetean Iasi organizeaza un concurs de recrutare pentru ocuparea cu contract individual de munca pe durata nedeterminata a postului vacant de sef serviciu din cadrul Serviciului Public Judetean de Paza si Protectie Iasi. Conditii specifice: studii superioare de lunga durata, absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta in domeniul fundamental de ierarhizare stiinte ingineresti si vechime minim doi ani in specialitatea studiilor necesare ocuparii postului”, se arata in documentatia de participare la concurs. Podea a fost si singurul care s-a inscris la concursul ce va fi organizat pe 23 iulie. Chiar daca Podea are state vechi in cadrul Serviciului de Paza, unii consilieri judeteni sustin ca acesta ii face jocurile lui Cristian Adomnitei pentru a putea fi promovat pe functie. „Se incearca organizarea unui concurs trucat. Stiu deja numele celui care va castiga. Il acuz public pe presedintele Cristian Adomnitei pentru ca incurajeaza public trucarea concursurilor la Consiliul Judetean. Cum poate fi Serviciul de Paza condus de un inginer? Eu cer reevaluarea concursului. Pentru ce se pune un inginer? Sa faca o inginerie cu microfoane si camere? Este incredibil”, a spus consilierul judetean Victor Chirila.

In schimb, Cristian Adomnitei nu a comentat acuzatiile lui Chirila, desi acesta le-a facut public. „Nu ma cobor sa raspund la asemenea mizerii. Partea cu camerele si microfoanele este hilara”, a replicat Cristian Adomnitei.

Citeste si: Sefii PNL Iasi ramasi in libertate isi aranjeaza femeile pe posturi caldute de directori de institutii
Comentarii
 • Are perfecta dreptate dl. Chirila, acest personaj Podea este ing. electronist la baza, sa ocupat in trecut cu reparatia statiilor emisie-receptie sau de calculatoare, nu are treaba cu paza,dar cel mai important lucru e omul lui Chifu[fostul sef]care din umbra conduce si acum institutia. Nu este dl. ing. Podea strain de montajul microfoanelor in birourile Vicepresedintilor, sunt martori din randul agentiilor care erau de serviciu la CJ….. Rusine Adomnitei.

  • nu mai vorbi in nestiinta de cauza numai prostii,lasa agentii in pace ei nu au nici o vina siau facut serviciul ca la carte am o stima pentru ei,iar pentru cultura ta generala uitate cum merge treaba acuma cu noii agenti si cum mergea inainte daca te duce capul fa o diferenta.

  • Dar TOFAN BENONE cum a ajuns adjunct,s-a intrebat cineva ? Nu a lucrat in sistem, nu stie ce inseamna un consemn , mai mult a inceput sa piarda contractele. A absolvit Institutul de Educatie Fizica si Sport. Primul loc de munca din viata lui a fost acesta de Director Adjunct, cum a ajuns deodata pe aceasta functie ? Parerea mea este ca aceasta unitate trebuie condusa de un om cu vechime in sistem, care stie ce inseamna paza,ordinea si linistea publica. Cei numiti in functii pe criterii politice au ruinat ROMANIA !!!!

 • Adomnitei si Spalatelu vor trucarea acestui concurs tocmai pt a ascunde neregulile pe care le-au facut Chifu , Podea , Lucaci , dar ei vor fi complici cind vor aparea dovezi cu magariile care s-au facut la paza. Urmeaza noi dezvaluiri incendiare !

  • TOFAN BENONE habar nu are de PAZA, ORDINE si LINISTE PUBLICA, intrebati-l si va veti convinge, el vrea Director si atat !!! Este licheaua lui CHIRILA sau nu stiati ?!

 • Numai niste frustrati din interior si niste dobitoci din exterior, pot sa faca asemenea comentarii! De cand si pana cand inginerii nu pot accede in functii de conducere? Sau pentru unii, strugurii sunt prea acri, si nu pot ajunge pana la ei?

 • Competenta de a aproba conditiile de ocupare a acestui post de director,un fel de sef formatie paza mai mare,apartine exclusiv plenului CJ care este seful ierarhic ;nu presedintele,care este sef legal numai pentru aparatul propriu; acest director este numit prin Hotarire de consiliu judetean si nu prin dispozitie de presedinte;numai ca postul a fost definit ca tehnic,ocupabil de catre un inginer cand l-au schimbat pe Chifu care era jurist,pentru a putea pune un client politic (persoana onorabila); ghici cine facea jocurile atunci cu aceste posturi ? Nu spalatelu care este un simplu executant,e adevarat ca foarte supus si dispus la incalcarea legii pentru a-si pastra postul caldut si banos. Asa ca acum hotul striga hotii ! Benone sa faca reclamatie la DNA ,ca-i la moda,dar stie oare sa scrie ? Rezulta ca sunt toti niste lichele si noi niste fraieri ca citim si scriem.

 • Postul este de jurist,economist,absolvent de administratie publica,absolvent de scoala de politie studii superioare;in nici un caz de inginer. dar pe linga diploma conteaza la cj si carnetul de partid sau relatia de rudenie cu sefii.asa ca inginerul electronist va fi sef director.ca asa e-n tenis.

 • spalator spulator aranjitor rinjitor coclitorul de la personal s u g e tot ce prinde de zor mai ales chilotii murdari ai sefilor. vine vremea spalator cind vei fi f u t u t in cour de zor de o sa-ti sara averea pe gard jidodie imputita

 • Ce mizerabili sunteti,vocabularul asta il are Tofan cu Roman,cum sa suportam asemenea oameni la conducerea institutiei,platim sindicat de ani de zile iar la sarbatorile de iarna am primit 1kg orez,1kg ulei rusine magarilor,un pachet de cafea pe care in cursul anului le primea Roman plocon

  • D-le Roman pleaca cit mai ai timp pe usa din fata…NU TE MAI VREM CA LIDER DE SINDICAT,vrem adunare generala cu toti sindicalistii din cadrul SPJPP IASI

Adauga un comentariu