Eveniment-Social

Concurs de solutii pentru parcarea de la Palatul Culturii

Publicat: 18 aug. 2016
1

@ In urmatoarele luni, vor aparea o serie de proiecte noi ce ar putea schimba fata orasului @ Primaria a lansat concursuri de solutii si idei pentru modernizarea completa a mai multor zone de interes istoric si cultural din oras 

Municipalitatea ieseana a lansat procedura pentru concursul de idei legat de modernizarea parcarii din fata Palatului Culturii. Practic, intreaga zona ar urma sa fie refacuta in urma acestui concurs de solutii lansat de municipalitate. Sefii Primariei asteapta documentatiile de la cei interesati, procedura fiind insa una destul de complexa. In zona se doreste nu doar modernizarea parcarii, ci si crearea unor locuri de joaca si mai mult spatiu pentru pietoni. In acest sens, cei din Primarie vor oferi si premii, intreaga procedura urmand a fi finalizata in toamna acestui an.

Arhitectul care vine cu cea mai buna solutie ar urma sa incaseze un premiu de 8.000 lei, in vreme ce locul doi va incasa 7.000 lei, iar locul trei va beneficia de 6.000 lei. Acest concurs de solutii nu este singurul pe care sefii municipalitatii il au in vedere. Edilul Mihai Chirica a mentionat ca spera ca toate aceste proiecte sa fie duse la bun sfarsit in timp util, ca ulterior administratia sa poata demara si procedurile de modernizare a zonelor respective.

„Concursul de idei pentru parcarea din fata Palatului Culturii a fost lansat, documentatia este facuta si asteptam publicarea pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice a procedurii. Totul va face obiectul si unor alte concursuri pe care le anunt in premiera acum. Este vorba de terenul care s-a eliberat din zona Bazarului, pe care l-am scos la acelasi concurs de idei si pe care dorim sa-l schimbam complet, si Parcul Tineretului, care va deveni Parcul Ferdinand. Este vorba de parcul de langa Biblioteca Central Universitara, pe care de asemenea dorim sa-l schimbam din temelii”, a mentionat primarul Mihai Chirica.
Comentarii
  • Normal ca va fi o parcare subterana!….ce concurs de solutii sa mai fie? si daca se poate sa fie cu acces tot in palas mall ca sa nu mai mearga lumea pe strada pina in mall.

  • Sa se plimbe peisagistii de la primarie, care au taiat teii de pe Stefan, prin Palas si sa ia notite. Poate le vin idei si invata cum se face si se intretine un parc, cel mai frumos din Iasi. Oricum, ma indoiesc ca va iesi ceva bun, daca va fi facut de primarie.

Adauga un comentariu